Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Rhyece O’Neill – “A Letter From Thunderbolt to Mary Anne Bugg”

Από Στις 10 Αυγούστου, 2024

Η φωνή του υψώνεται με αγωνία απέναντι στο άδικο, ένας σπαρακτικός θρήνος μπλουζ που αντιστέκεται με πάθος και ακλόνητη αφοσίωση.

Με μια Chrysler Valiant 79′ περιπλανιέται στην Αυστραλία, δίπλα στο πνεύμα του αείμνηστου σκύλου του, Sonny, The Black Crow Kelpie. Αυτός ο πιστός σύντροφος όχι μόνο τον ενέπνευσε να προχωρήσει αλλά έχει γίνει και εμβληματική φιγούρα στο μουσικό του ταξίδι. Χρησιμοποιώντας τις βασικές του δεξιότητες ως τραγουδοποιός, ποιητής και μυθιστοριογράφος, συνδυάζει τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του στις δημιουργίες του.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “A Letter From Thunderbolt to Mary Anne Bugg” από τον Rhyece O’Neill. Κυκλοφόρησε το 2024 μέσα από το άλμπουμ “Journey To Bunya”, ένα απίστευτο κομμάτι όπου η ψυχή και η καρδιά γίνονται ένα…

Rhyece O’Neill

Ο Rhyece O’Neill, ένας καλλιτέχνης με μια σύγχρονη και ανατρεπτική αντίληψη, γεννήθηκε στη χώρα Kurnai στο South Gippsland της Βικτώριας της Αυστραλίας και μεγάλωσε στις όχθες του ποταμού Murray. Η ανατροφή του σε ένα πολιτιστικά ζωντανό περιβάλλον έχει επηρεάσει τον συναρπαστικό ήχο του.

Έχει παίξει σε παμπ και μπαρ στην ύπαιθρο και σε πόλεις σε όλη την Αυστραλία και Ευρώπη, ποιητής, μυθιστοριογράφος και τραγουδοποιός ολοκλήρωσε το δεύτερο μυθιστόρημά του “Run To The Dust” ενώ τον περασμένο χρόνο τελείωσε την πρώτη συλλογή ποιημάτων του, The Report Condition 45.

Rhyece O’Neill

Έχει περιοδεύσει και έπαιξε με τους The Beasts of Bourbon, The Ape, The Brian Jonestown Massacre, Spencer P. Jones και άλλους. Οι επιρροές του, όπως το Blues, Rock & Roll, Punk και Country, κυμαίνονται από τους Iggy Pop, Rowland S Howard, Einsturzende Neubauten, the Bad Seeds, Stanford Clarke, W.H. Auden, Rimbaud, PJ Harvey, Sylvia Plath, Patti Smith, Henry Miller, Townes Van Zandt, Dostoyevsky, Lightnin’ Hopkins, John Lee Hooker & Dylan.

Ίδρυσε στη Μελβούρνη τους Narodniks και το 2018 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Death of a Gringo στο Beast Records στη Γαλλία. Το συγκρότημα ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιοδεία, παίζοντας πάνω από 41 ημερομηνίες σε όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων 3 παραστάσεων στο θρυλικό φεστιβάλ Binic Blues στη Γαλλία.

Rhyece O’Neill

Το 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο σόλο άλμπουμ του “Los Diablos“, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στη Βοημία της Τσεχίας με τον θρυλικό παραγωγό Milan Cimfe, που συνεργάστηκε με τους David Bowie, Lou Reed και Kris Kristofferson. Παίζει επίσης τύμπανα με τους συναδέλφους αυστραλιανούς Hugo Race στους Dirtmusic, μια μπάντα από την οποία οι Narodniks έχουν εμπνευστεί πολύ.

Στο τελευταίο του άλμπουμ, “Journey To Bunya”, έχει συνεργαστεί με τον τραγουδοποιό και παραγωγό JB Paterson. Αυτή η μοναδική συνεργασία με επαναστατικά τραγούδια, εξερευνά τις ιστορίες και τους θρύλους των Ιθαγενών Bushrangers, ρίχνοντας φως σε μια συχνά παραμελημένη πτυχή της αυστραλιανής ιστορίας.

Έχοντας ως γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο, την αγάπη για τη μουσική και μόνο αυτό, εκφράζει τις αγωνίες του και τα οράματα του μέσα από τα τραγούδια του.

Το 2020, ήταν μέλος της “Tinny Brigade” που με ανιδιοτέλεια στάθηκε δίπλα σε συνανθρώπους του σε στιγμές ανάγκης και διέσωσε όσους είχαν αποκλειστεί στις στέγες κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στο Lismore.

Rhyece O’Neill

Αυθεντικός και δίχως ίχνος υποκρισίας έχει μάθει να αντιστέκεται στο σύστημα όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια του αλλά και με τις πράξεις του. Υπερασπιζόμενος το δίκιο με όλο το πάθος της ψυχής του τον Ιούνιο βρέθηκε έγκλειστος για 6 εβδομάδες σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας στην Αγγλία. Κατηγορήθηκε ως τρομοκράτης και τρελός για τις ενέργειες που έκανε για την απελευθέρωση του Ασάνζ και τη Γενοκτονία στη Γάζα.

Ο Rhyece O’Neill σιχαίνεται τα Χριστούγεννα, πιστεύει πως είναι αρκετά απατηλή εποχή του χρόνου σε διάφορα επίπεδα. “Τα Χριστούγεννα, η θρησκεία και ο καταναλωτισμός είναι παντού, όπου κοιτάζουμε, κι αυτό είναι δυσβάσταχτο. Είναι μια σύγχρονη κόλαση για μένα. Υποθέτω ότι θα ήθελα να το εκφράσω κάπως με λόγια χρησιμοποιώντας ένα είδος κακού βιομηχανικού ήχου Blues. Το Blues είναι ένα τέλειο μέσο για τέτοιου είδους πράγματα”.

Rhyece O’Neill

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background