Οι μοναδικοί Pink Turns Blue ροκάρουν στο νέο κανάλι μας στο SoundCloud

Εύη Αλεξίου January 3, 2017

1.00:00 Touch The Skies, 2.03:29 If Two Worlds Kiss, 3.08:30 Pressurized, 4.11:35 High And Wasted, 5.15:40 Can Love Survive, 6.20:50 Something Deep Inside, 7.24:53 Can’t Be Love, 8.29:07 Good Times, 9.33:25 True Love, 10.38:27 Run From Me, 11.42:14 Now We’ll Go, 12.46:00 Ghosts, 13.49:56 NYC Breakdown, 14.53:33 Missing You

Μελωδίες και ρυθμοί ανεβαστικοί που “ντύνουν” πολύ μελαγχολικούς στίχους… αυτοί είναι οι αγαπημένοι Pink Turns Blue

Η ιστορία της μπάντας ξεκινάει τη δεκαετία του ‘80 στη Γερμανία μέσα στην ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου. Μέσα σε αυτό το έντονο κλίμα η ανεξάρτητη σκηνή ανθίζει. Ο David Bowie, ο Iggy Pop και οι Killing Joke έχουν αφήσει το στίγμα τους. Δεκάδες Post-Punk και New Wave σχήματα σε όλη τη χώρα επηρεάζονται από εκείνους. Ένα από αυτά ήταν και οι Pink Turns Blue.

Το συγκρότημα ξεκίνησε από την Κολωνία το 1985 με τρία μέλη, τους Tom Elbern, Marcus Giltjes και Mic Jogwer. Το όνομά τους, «κλεμμένο» από το ομώνυμο κομμάτι των Punk θρύλων Hüsker Dü, φανέρωσε από την πρώτη στιγμή τη μουσική τους κατεύθυνση.

Pink Turns Blue

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, If Two Worlds Kiss. Ένα άλμπουμ σταθμό στη διαμόρφωση της λεγόμενης Dark Wave σκηνής, που συνδύασε την ορμή της Punk με τη γλυκόπικρη μελωδία και το συναισθηματισμό.

Κάπου εκεί ξεκίνησε η έντονη παραγωγικότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τα συγκροτήματα αυτού του είδους. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία οι Pink Turns Blue χάρισαν στο κοινό τους πέντε διαφορετικά άλμπουμ, το ένα πιο ώριμο από το άλλο. Το 1995, μετά από αλλαγές στο Lineup και την κυκλοφορία του άλμπουμ Perfect Sex, αποφάσισαν να διαλυθούν. Ίσως επειδή ο ψυχροπολεμικός κόσμος για τον οποίον μιλούσαν είχε πια τελειώσει.

Pink Turns Blue

Το 2003 επανενώθηκαν, αρχικά για κάποιες μόνο συναυλίες. Όμως, η μεγάλη επιτυχία των συναυλιών τους οδήγησε στην κανονική επανένωση. Από αυτήν τη δεύτερη φάση προέκυψαν άλλα τέσσερα άλμπουμ, με λίγο πιο «μαλακό» αλλά εξίσου σκοτεινό με το παρελθόν ήχο. Το πιο πρόσφατο, THE AERDT – Untold Stories, συνδυάζει υπέροχα το τριαντάχρονο Legacy της μπάντας με τις Rock επιρροές των 00s.

Αγαπούν ιδιαίτερα τη χώρα μας και την έχουν επισκεφτεί πολλές φορές. Μας έχει μείνει αξέχαστη η τελευταία τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, πριν από ένα χρόνο περίπου, που μας χάρισαν ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά Live που έχουμε δει!

Το σημερινό Mixtape έχει να κάνει με “Pink” έντονους έρωτες που καταλήγουν (Turns) σε “Blue” θλιβερές αναμνήσεις, την υγεία που χάνεται, την τύχη και τον πλούτο που εξανεμίζονται, όταν τα πάντα μας εγκαταλείπουν. Αγαπημένα τραγούδια, πιο επίκαιρα από ποτέ, που η επιλογή τους ήταν πολύ δύσκολο να γίνει… θα τα ακούσουμε με τυχαία σειρά!
Τώρα παίζει

Title

Artist

Background