ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: FEDERALE – “AIM FOR THE HEART” (ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ)

“Η αρχική ιδέα για το συγκρότημα ήταν να δημιουργήσει σάουντρακ Spaghetti Western για ταινίες που δεν υπήρχαν”, Collin Hegna.

Οι Federale επρόκειτο να γράψουν και να παίξουν Soundtrack για ταινίες που δεν υπήρχαν. Οι ενορχηστρώσεις θα περιλάμβαναν τρομπέτα, κιθάρες και ηχητικά εφέ. Μια αφήγηση καθοδηγεί τον ακροατή στην ιστορία, συμβάλλοντας στην κάλυψη των κενών που αφήνει η έλλειψη μιας πραγματικής ταινίας. Οι χαρακτήρες προδίδονται, αναζητούν εκδίκηση, σχεδόν αγγίζουν το θάνατο και βιώνουν ένα ψυχεδελικό όραμα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Aim For The Heart” από τους Federale. Κυκλοφόρησε το 2019 μέσα από το άλμπουμ “No Justice”, ένα πένθιμο σφύριγμα μέσα από μια πυρετώδη μελαγχολία παραπέμπει στους κακόφημους δρόμους και τα ξεραμένα λιβάδια ενός ταλαιπωρημένου μικρού λαού που παραπαίει από απτή απόγνωση.

Federale

Με επικεφαλή τον μακροχρόνιο μπασίστα των Brian Jonestown Massacre, Collin Hegna, το συγκρότημα σχεδιάστηκε ως διέξοδος για να διοχετεύσει έμπνευση και να αποτίσει φόρο τιμής στα ευρωπαϊκά Soundtracks της δεκαετίας του ’60 και του ’70, ιδιαίτερα αυτά από την Ιταλία που έγιναν διάσημα από τα είδη Spaghetti Western & Giallo, καθώς και τα στυλ τραγουδιών που βασίζονται στην αφήγηση των Lee Hazlewood και Nick Cave.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον όταν μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών αποφάσισαν να απολαύσουν την κοινή τους αγάπη για τα γουέστερν. Αποτελείται από τους Collin Hegna (κιθάρα, πλήκτρα, φυσαρμόνικα, φλάουτο, κρουστά), Sebastian Bibb-Barrett (τρομπέτα, κρουστά), Colin Sheridan (τρομπέτα, πλήκτρα, φλάουτο, κρουστά) Brian Gardiner (ντραμς, κρουστά), Maria Karlin (φωνητικά), Rick Pedrosa (πλήκτρα) και Nalin Silva (κιθάρα). Η μουσική τους δεν είναι απλά ένα νεύμα για τη μουσική του Ιταλού συνθέτη Ennio Morricone και τις σκονισμένες ταινίες του σκηνοθέτη Sergio Leone, είναι ένας φόρος τιμής. Μάλιστα, το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ταινία “Il Federale” του 1961, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Morricone.

 

Federale

Θα μπορούσαν να επαναπαυθούν παίζοντας απλά διασκευές του Ennio Morricone, αντίθετα όμως γράφουν, ηχογραφούν και ερμηνεύουν αυθεντικά, πρωτότυπα τραγούδια. Εξερευνούν συνεχώς νέες μουσικές προκλήσεις, διατηρώντας παράλληλα μια μοναδική ρετρό ατμόσφαιρα στη δουλειά τους.

Ο στόχος τους δεν ήταν ποτέ να πετύχουν μεγάλες συμφωνίες με δισκογραφικές ή κάνουν οπωσδήποτε περιοδεία ή να ακολουθήσουν οποιοδήποτε είδος τάσεων. Το όνειρο τους ήταν να είναι εύπλαστοι, δημιουργικοί και να μπορούν να εξελίσσονται με απρόβλεπτους τρόπους. Να ζήσουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν και να ακολουθούν απλά τα συναισθήματα τους…

Federale

Φανταστικά φωνητικά που ακούγονται σαν να βγαίνουν από τον τοίχο ενός φαραγγιού, σκοτεινές, μυστηριώδεις εικόνες συμπληρώνουν το στοιχειωμένο Soundtrack. Hχητικά στρώματα που συγκλίνουν σε ένα διάσπαρτο από κάκτους, τοπίο κόλασης. Θέματα προδοσίας, επιβίωσης, κατά συρροή δολοφόνων, παράνοιας και, φυσικά, θανάτου.

Στα πρώτα τους άλμπουμ, η μουσική τους περιλάμβανε σε μεγάλο βαθμό Instrumentals. Αλλά τα πιο πρόσφατα άλμπουμ διαθέτουν τόσο την ψυχή του Hegna όσο και τα ανερχόμενα φωνητικά της όπερας της Maria Karlin.

 

Federale

Το πάθος τους είναι η καθαρή Αμερικάνα, βουτηγμένη στη θλίψη και την αμαρτία, που συνδυάζει την ένταση σε μια ιστορία λύτρωσης και λύπης. Μια σειρήνα μας καλεί τη νύχτα προς μια βέβαιη καταστροφή, αλλά το τραγούδι της είναι τόσο στοιχειωδώς όμορφο που δεν μπορούμε να αντισταθούμε.

Το τελευταίο τους άλμπουμ “Reverb & Seduction” κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες είναι το πιο συναρπαστικό άλμπουμ της μπάντας μέχρι σήμερα. Ένα Tour de Force Road Trip από ψυχροκ μέχρι κάντρι ντουέτα που δεν ξεφεύγει ποτέ πολύ από τις σπαγγέτι γουέστερν ρίζες που ενέπνευσαν το συγκρότημα τόσα χρόνια πριν. Είναι η ειλικρίνεια αυτών των μελωδιών και η απόρριψη της παρακμής. Υπάρχει ένα σκοτάδι εδώ σίγουρα, αλλά είναι στο πλαίσιο μιας αναζήτησης και κίνησης προς την κατανόηση.

 

Federale

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background