ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: THE SILVER MAGGIES – “IT ALL WENT SOUTH” (ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΝΟΤΙΑ)

Νιώθουμε σαν να παρακολουθούμε μια ταινία Western με σέπια. Νιώθουμε σαν να φτάνουμε στο σημείο όπου οι καλοί και οι κακοί ετοιμάζονται να τακτοποιήσουν τα πράγματα μια για πάντα…

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “It All Went South” από τους The Silver Maggies. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ “My Pale Horse”, ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που κάθε φορά που το ακούμε νιώθουμε σαν να έχουμε λυτρωθεί από όσα μας κρατάνε δέσμιους…

Μια σπαγγέτι γουέστερν αίσθηση που είναι η ιστορία ενός άντρα που “πληρώνει οποιοδήποτε τίμημα για να σπάσει το ξόρκι αυτής της γυναίκας”, με το τίμημα να είναι ο φόνος.

 

The Silver Maggies

Η ιστορία των The Silver Maggies ξεκινάει το 2009 στο Κάνσας Σίτι όταν ο Patrick Deveny συγκέντρωσε τους φίλους του και δημιούργησαν μία μπάντα. Το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τα Country-Rock τραγούδια τους, αλλά μετά τη συμμετοχή στο Murder Ballad Ball του 2010, ο Deveny ήθελε κάτι λίγο διαφορετικό. Επιστράτευσε τον Terrence Moore των American Catastrophe και την Amy Farrand μερικά χρόνια αργότερα, οδηγώντας έτσι το συγκρότημα σε ένα μέρος πολύ πιο σκοτεινό και σκεπτόμενο, αλλά ακόμα κομψό και εκλεπτυσμένο.

 

The Silver Maggies

Ετικέτες όπως “Gothic Country” και “High Desert Noir” δεν είναι τόσο πιασάρικες όσο “Rock” ή “Blues”. Είναι πολύ πιο περιγραφικά και πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθούν, καθώς υπαινίσσονται μουσική που είναι πολύ κινηματογραφική σε εμβέλεια. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που φάνηκε να τους πτοεί. Παρέμειναν στα σύνορα του Κάνσας Σίτι γράφοντας τραγούδια που τους εκφράζουν, τη μουσική που θέλουν οι ίδιοι να ακούν πίνοντας μπύρες με τις παρέες και τους φίλους τους. Θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα προτίμησαν όμως να παραμείνουν πιστοί στις αξίες, στα όνειρα τους, αυθεντικοί υφαίνοντας μεγάλες δημιουργίες.

 

The Silver Maggies

Τραγούδια που μένουν χαραγμένα στην καρδιά μας για μια ζωή καθώς μας έχουν χαρίσει μοναδικές, ατελείωτες ώρες ελευθερίας. Μια πλειάδα συναισθημάτων που πολλές φορές οι λέξεις είναι φτωχές για να τα περιγράψουν, γεμίζουν τα μάτια με δάκρυα ανακούφισης.

Κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό άλμπουμ, “My Pale Horse” το 2017 συνδυάζοντας νουάρ υψηλής ερήμου, γοτθική κάντρι και μεσοδυτικές ρίζες Americana. Τα τραγούδια αφηγούνται την ιστορία ενός μοναχικού δολοφόνου καουμπόη που συναντά την αγάπη, την απώλεια, τη λύπη και τον ίδιο τον διάβολο στην ατέρμονη αναζήτηση του για λύτρωση.

 

The Silver Maggies

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background