Δείτε Live εμφάνιση των Radiohead απόψε τα μεσάνυχτα

Από Στις 9 Απριλίου, 2020

Kάθε εβδομάδα απολαμβάνουμε τους Radiohead στα ιστορικά Live τους, μέσω του Radiohead Public Library, όσο διαρκεί η καραντίνα

Και ενώ προετοιμάζονται για την αμερικάνικη περιοδεία τους το καλοκαίρι του 2020, αποφάσισαν να κάνουν κάτι μέχρι τότε, που θα τους κρατήσει μέσα στα πράγματα και θα είναι ένα ωραίο δωράκι για τους φανς!!!

Oι Radiohead ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να στριμάρουν κάθε εβδομάδα, φιλμ από συναυλίες τους στο κανάλι τους YouTube, αρχίζοντας από σήμερα, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (ώρα Ελλάδας) (2 p.m. PT/5 p.m. ET) μέσω της ανοιχτής πλατφόρμας τους που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο όπου διαθέτουν αρχειακό υλικό για το κοινό τους.

Ξεκίνημα με το “Live from a Tent” που έκαναν τον Οκτώβριο του 2000 στο Δουβλίνο, στο Punchestown Racecourse. Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του φιλμ έκανε ο Dilly Gent.

Η υπόσχεσή τους, όπως την ανέβασαν στο Instagram, είναι ότι θα προσφέρουν κάθε εβδομάδα ένα φιλμ από ζωντανές τους εμφανίσεις, μέχρι να λήξουν οι μέρες της απομόνωσης λόγω καραντίνας.

Radiohead

Οι Radiohead ξεκίνησαν την ανοιχτή βιβλιοθήκη τους Radiohead Public Library τον Ιανουάριο. Εκεί μπορεί κανείς να βρει ένα πλούσιο υλικό στο οποίο περιλαμβάνονται σπάνιες ηχογραφήσεις αλλά και καινούργια κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ταινίες από ζωντανές εμφανίσεις τους και playlists της μπάντας.

Σημαντικό μια και οι Radiohead θεωρούνται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης μουσικής που, από τη δεκαετία του 1990, έχουν σταθεί επιδραστικοί, δημιουργικοί και πρωτοπόροι και, μάλιστα, από τα πρώτα συγκροτήματα που υιοθέτησαν τις Multimedia πρακτικές στην παρουσία τους.

Το συγκρότημα έχει αναγγείλει την κυκλοφορία ενός «θυγατρικού» άλμπουμ, του “Earth” για τις 17 Απριλίου (με εξώφυλλο που φέρνει στο νου το “Dark Side Of The Moon” των Pink Floyd).

Πρόκειται για το πρώτο σόλο άλμπουμ του κιθαρίστα και βασικού μέλους των Radiohead, του Ed O’Brien, που εμφανίζεται ως EOB στο δίσκο. Ο O’Brien θεωρείται ένας από τους σημαντικούς κιθαρίστες του εναλλακτικού ροκ και στο άλμπουμ του έχουν κάνει παραγωγή οι Flood και η Catherine Marks και συμμετέχουν μουσικοί όπως ο ντράμερ Omar Hakim, τα μέλη των Invisible Nathan East και Dave Okumu, η φολκ τραγουδίστρια Laura Marling, ο κιθαρίστας των Portishead Adrian Utley, ο ντράμερ των Wilco Glenn Kotche και ο μπασίστας των Radiohead Colin Greenwood.

Radiohead

Το άλμπουμ γράφτηκε και ηχογραφήθηκε μέσα σε μία περίοδο πέντε χρόνων κατά την οποία υπήρξε ακόμα και η πιθανότητα διάλυσης της μπάντας. Φαίνεται όμως ότι αυτή η ιδέα της «ανοιχτής βιβλοθήκης» δίνει μία αίσθηση Institution στο όνομα Radiohead το οποίο πλέον μπορεί να στεγάζει και τις σόλο προσπάθειες και την προσωπική έκφραση κάθε μέλους. Αλλά αυτό δεν μένει παρά να το δούμε.

Προς το παρόν, περιμένουμε «τα εύθραυστα φολκ κομμάτια και την ευφορική House» που μας υπόσχεται το “Earth” και δικτυωνόμαστε απόψε στο κανάλι τους για να δούμε το Live στο Δουβλίνο.

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background