Οι κολασμένοι Morphine στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 6 Νοεμβρίου, 2020

Η σαρκαστικά αισθησιακή φωνή του Sandman, ένα δίχορδο μπάσο, ένα σαξόφωνο και τύμπανα μιλάνε απευθείας στην καρδιά.

Έκανε τις καρδιές μας να χτυπάνε δυνατότερα και μας ξεσήκωνε στο λεπτό όχι μόνο στις Live εμφανίσεις τους, που έχουν μείνει στην ιστορία, αλλά και κάθε φορά που ακούμε τα τραγούδια τους. Ένας μουσικός ταγμένος στην τέχνη του, έδωσε στην κυριολεξία και την ψυχή του στο μεγάλο του πάθος, τη μουσική. Ο Mark Sandman δεν άντεξε και έφυγε από καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή, στην Palestrina της Ιταλίας στις 3 Ιουλίου 1999.

Οι Morphine δημιουργήθηκαν το 1989 από τους Mark Sandman, Dana Colley και Jerome Deupree στο Cambridge της Μασαχουσέτης. Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90 , με πέντε Albums, καταξιώθηκαν για το ροκ του μέλλοντος τους, χωρίς κιθάρα, σαν τρίο με σαξόφωνο και τον Sandman στο μπάσο και τα φωνητικά.

Morphine

Είναι είναι η πιο γνωστή μπάντα που αντικατέστησε την κιθάρα με βαρύτονο σαξόφωνο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ο παθιασμένος ήχος από το δίχορδο μπάσο του Mark Sandman που τραγουδάει με ελαφρώς ειρωνική διάθεση για “εναλλασσόμενα αισθήματα για τους άλλους, για την εργασία, για τα όνειρα που πραγματοποιούνται, για λάθη, παρεξηγήσεις, ανταμοιβές, προσευχή και έκσταση“, τα Blues, Rock’n’Roll και Jazz στοιχεία, αυτό είναι οι Morphine.

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Cure for pain”, έφτασε σε πωλήσεις το εντυπωσιακό νούμερο των 300.000 αντιτύπων και οι Morphine έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εναλλακτικής σκηνής.

Mark Sandman

Στο σημερινό Mixtape του Yellow οι Morphine μας καλούν να γίνουμε ένα μαζί τους και… ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ… τα τραγούδια που επιλέξαμε να ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

Mark Sandman

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Οι Morphine και ο Mark Sandman μπόλιασαν με πάθος τις μουσικές τους επιρροές με τις συναισθηματικές τους αδυναμίες και το αποτέλεσμα ήταν αποσβολωτικό. Απολαύστε το…!!!

1.00:00 Top Floor, 2.05:18 A Head With Wings, 3.08:58 Mile High, 4.12:00 Honey White, 5.15:08 A Good Woman Is Hard To Find, 6.19:21 Super Sex, 7.23:15 Top Floor-Bottom Buzzer, 8.28:59 The Other Side, 9.32:52 Buena, 10.36:13 Have A Lucky Day, 11.39:34 Let’s Take A Trip Together


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background