Οι Σουηδοί GOAT στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 30 Ιουνίου, 2021

Δύναμη τους είναι η ιδεολογία τους που βασίζεται στη συλλογικότητα και ομαδικότητα κάτω από τους πιο αυστηρούς κανόνες.

Χαρακτηρίζονται για τις εκρηκτικές, ενεργητικές τους εμφανίσεις, στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι περίτεχνες μάσκες και τα επιβλητικά κοστούμια. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη μυστηριώδη συγκαλυμμένη μπάντα, αν και μια αποκρυφιστική ιστορία υποστηρίζει ότι είναι μία από τις πολλές ενσαρκώσεις των τελευταίων 30 χρόνων μιας ομάδας από μια μικρή, βόρεια πόλη λατρείας βουντού που ονομάζεται Korpilombolo.

Ο ήχος τους είναι μια σύντηξη των επιρροών της παγκόσμιας μουσικής, καθώς δημιουργούν ένα διαχρονικά ψυχεδελικό ήχο που δεν αισθάνεται αγκυροβολημένο σε κανέναν χρόνο και τόπο.

GOAT

Με έναν αθόρυβο ήχο επηρεασμένο από τα πάντα, από το Afro-Beat μέχρι το Anatolian Funk, το GOAT είναι ένα πειραματικό ροκ συγκρότημα που ξεκίνησε από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο “World Music” και ακολούθησαν τα “It’s Time for Fun” και “Sing in Silence”. Το 2018 έγραψαν το Soundtrack για την ταινία τρόμου Double Date και στη συνέχεια το Single “Let It Burn” που γράφτηκε για την ταινία μικρού μήκους Killing Gavle.

Οι κανόνες τους σχετικά με την ανωνυμία είναι αυστηροί. Κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματα των μελών των GOAT τα οποία αλλάζουν βέβαια με το πέρασμα του χρόνου. Κανένας τους δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια και φυσικά ούτε έχει φωτογραφηθεί. Αν η μάσκα πέσει κατά τη διάρκεια της παράστασης αυτό θα είναι και το τέλος τους… Θα πρέπει φυσικά να το εγκαταλείψουν. Δεν μπορούν να πάνε ξανά στη σκηνή μετά από αυτό… Εκείνη τη στιγμή τελειώνουν όλα…

GOAT

“Το να είσαι μέρος του GOAT, το οποίο είναι μια ελευθερία αγάπης και πνευματικής συλλογής είναι ένα πολύ απελευθερωτικό πράγμα”, λέει ο Goatman.

“Όταν παίζουμε φορώντας τις μάσκες, φέρνουμε κάτι που εκφράζει την αίσθηση της μουσικής, αισθανόμαστε πιο ενωμένοι, νιώθουμε σαν ένα άτομο. Είναι πιο εύκολο. Είναι πιο εύκολο να εκφράσεις κάτι όταν ξέρεις ότι το πρόσωπό σου δεν είναι εκεί, όταν δεν υπάρχει η ταυτότητα σου. Είναι απλά μουσική που βγαίνει. Είναι πιο εύκολο να το αφήσεις έξω, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που σε βλέπουν…”

“Και, ναι, είναι επίσης για τον ατομικισμό της εποχής μας, γιατί είναι αυτός ο ατομικισμός που θέλουμε να ξεφύγουμε. Ξέρετε, δεν είμαστε άτομα, το GOAT δεν αποτελείται από άτομα. Φυσικά αποτελείται από άτομα, αλλά δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να δούμε, αυτό εννοώ.

GOAT

Είναι σχεδόν σαν η ανωνυμία να είναι μια μορφή κοσμικής θυσίας, του ατόμου προς την μεγαλύτερη ομάδα. Είναι μια δύσκολη λέξη για χρήση, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι είναι αρκετά σωστό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι GOAT: πρέπει να εγκαταλείψετε κάτι για το μεγαλύτερο καλό της ομάδας, της συλλογικής ή της κοινότητας ή οτιδήποτε άλλο.

Επομένως, η ανωνυμία του GOAT αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αυτο-ιδέας της ομάδας ως κοινότητα, επιτρέποντας στο άτομο να παραδώσει το εγώ, την επιθυμία του για κατοχή ή αναγνώριση”.

GOAT

Στο σημερινό Mixtape του Yellow ακούμε τις μοναδικές δημιουργίες των GOAT εμπνευσμένες από την κουλτούρα των λαών όλου του κόσμου… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

GOAT

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Goatlord, 2.03:04 Det Som Aldring Forandas Diarabi, 3.10:48 To Your Mama (Live), 4.21:12 All Seeing Eye, 5.23:53 Let It Bleed, 6.27:54 Goatband, 7.35:39 Gathering Of Ancient Tribes, 8.42:05 Lighter


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τώρα παίζει

Title

Artist

Background