Οι The Chrome Cranks στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 14 Ιουνίου, 2022

Είναι γνωστοί για τις ακατέργαστες, σκοτεινές και εκρηκτικές Live εμφανίσεις τους, θεωρήθηκαν ως μία από τις κορυφαίες μπάντες στο πανκ μπλουζ κίνημα της δεκαετίας του 1990 στη Νέα Υόρκη.

Οι The Chrome Cranks είναι μια από τις καλύτερες Live μπάντες που έχει την τύχη να δει κανείς ποτέ, με τον Aaron να ουρλιάζει, να χλευάζει και να φτύνει μέσα από τα τραγούδια, συχνά μπαίνει μέσα στο πλήθος ουρλιάζοντας και πέφτει στο κοινό με την κιθάρα του, ενώ το υπόλοιπο συγκρότημα δίνει έναν συντριπτικό ρυθμό με φαινομενικά αβίαστη δύναμη.

Έχουν παίξει μερικά από τα πιο γνήσια, απογυμνωμένα, απελπισμένα Rock’n’Roll με πάθος και ένταση χωρίς να απογοητεύουν ποτέ τους θαυμαστές τους.

The Chrome Cranks

Οι Chrome Cranks δημιουργήθηκαν στο Σινσινάτι γύρω το 1988, αποτελούμενοι από τους Peter Aaron και William Weber στην κιθάρα. Το 1991 μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη και στην παρέα προστέθηκαν οι Jerry Teel, από τους Honeymoon Killers, και Bob Bert, από τους Sonic Youth και Pussy Galore μεταξύ άλλων. Aκολούθησαν περιοδείες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ μέχρι που διαλύθηκαν το 1998.

Σε συνέντευξη του ο Weber αναφέρει πως η διάλυση ήταν αποτέλεσμα κούρασης από περιοδείες αλλά και γενικότερα έλλειψη συνεννόησης και επικοινωνίας μεταξύ τους, ο καθένας ήθελε να κινηθεί προς διαφορετική κατεύθυνση.

The Chrome Cranks

Το 2007 η Atavistic Records κυκλοφόρησε το Diabolical Boogie, ένα διπλό CD με σπάνια Demo και βίντεο. O Aaron επικοινώνησε με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος και ρώτησε πώς θα ένιωθαν να παίξουν ξανά μαζί.

Συμφώνησαν αρχικά για τρεις παραστάσεις κι αυτό στάθηκε η αρχή για να επανενωθεί η μπάντα. Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το συγκρότημα, η ένθερμη αντίδραση του κοινού και το γεγονός ότι όλοι απολάμβαναν να παίζουν ξανά μαζί τους οδήγησε στο να γράφουν νέα τραγούδια, να παίζουν αυτά τα εκρηκτικά Live και να μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν νέα άλμπουμ.

The Chrome Cranks

Στο σημερινό Mixtape του Yellow τα συντριπτικά φωνητικά και οι καταστροφικές κιθάρες των Chrome Cranks, μας απογειώνουν στο αθάνατο Blues Punk… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

The Chrome Cranks

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Hot Blonde Cocktail, 2.02:30 Down So Low, 3.06:24 Lost Time Blues, 4.09:51 Bloodshot Eye, 5.13:44 Desperate Friend, 6.15:48 Way Out Lover, 7.19:00 Eight Track Mind, 8.24:17 We’re Going Down


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background