Οι The New Christs στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 20 Οκτωβρίου, 2021

Δεν χρυσώνουν το χάπι… Σχεδόν μηδενιστικά, ο Rob Younger διακηρύσσει “Σε εκατό χρόνια τίποτα δεν θα αλλάξει, όλα είναι κατηφορικά στη Χρυσή Οδό”…

Είναι χαραγμένοι σταθερά στην ψυχολογία της Underground ροκ μουσικής της Αυστραλίας. Η αδιαμφισβήτητη φωνή, η παράδοση και η παρουσία του Younger και της μπάντας του παραμένει κατεστημένο για τους λάτρεις της αυστραλιανής ροκ μουσικής μέχρι σήμερα.

Έναν κόσμο γεμάτο απογοήτευση όπου το κενό ανταμείβεται, τα όνειρα ματαιώνονται και δεν εκπληρώνονται, οι σχέσεις πλημμυρίζουν από αμφιβολίες και στηρίζονται από παιχνίδια εξουσίας, αντικατοπτρίζει με τον πιο ταιριαστό τρόπο η μουσική τους. Κι όσο για τους στίχους, περιγράφουν τη φύση του καπιταλισμού, μιλάνε για την παγκόσμια φτώχεια και τις ανισότητες πλούτου, τη σκληρότητα και την απανθρωπιά του κόσμου στον οποίο ζούμε.

The New Christs

Οι New Christs δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1980 στο Σίδνεϊ από τον πρώην τραγουδιστή του Radio Birdman Rob Younger στα φωνητικά, τον μελλοντικό Hoodoo Guru Clyde Bramley, τον Bruce ‘Cab’ Callaway (πρώην The Saints) και τον Ken Doyle. Έκαναν μία μοναδική εμφάνιση κυκλοφορώντας το λαμπερό Single “Face A New God” (1981) και αμέσως μετά διαλύθηκαν.

The New Christs

Μεταρρυθμίστηκαν το 1981 για να παίξουν ως Suport σε μία περιοδεία στην Αυστραλία του Iggy Pop. Ο Younger αναβίωσε το όνομα New Christs το 1987 με μια σύνθεση που περιλάμβανε τον κιθαρίστα Charlie Owen, τον μπασίστα Jim Dickson (πρώην Barracudas) και τον ντράμερ Louis Burdett. Ο Nick Fisher αντικατέστησε τον Burdett και αυτή η σύνθεση κατέγραψε μια σειρά σκληρών Singles, Black Hole, Headin ‘South, Another Sin και EP Dropping Like Flies. Τα κομμάτια αυτά κυκλοφόρησαν με τον τίτλο Divine Rites και αποτέλεσαν το εισιτήριο για την περιοδεία της μπάντας στην Ευρώπη.

Το 1990 χώρισαν αλλά στη συνέχεια μεταρρυθμίστηκαν σύντομα το 1991 για να υποστηρίξουν τους Ramones σε μια συναυλία του Σίδνεϊ.

The New Christs

Απέκτησαν παγκόσμια αναγνώριση για τη σκληρή και ασυμβίβαστη φύση τους. Με επικεφαλής τον Rob Younger, δημιούργησαν αυτόν τον γνήσιο, μοναδικό και εξαιρετικά προσωπικό ήχο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε σημαντική επιρροή σε τόσα συγκροτήματα και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Όπως και ο Mark E Smith, ο Younger έχει αποκτήσει μια τρομερή και μερικές φορές αμφιλεγόμενη φήμη ως ηγέτης μπάντας, οδηγώντας την μπάντα μέσα από μια σειρά αλλαγών στο Line-up χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη φιλοσοφία και την πειθαρχημένη μουσικότητα των The New Christs.

Διάφορα μέλη ήρθαν κι έφυγαν και το 1997 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους “Lower Yourself”. Ακολούθησε το “We Cot This!” το 2002 μετά τη διάλυση τους με τον Younger να δηλώνει ότι θα ήταν το τελευταίο τους και στη συνέχεια ήρθαν το “Gloria” (2009) και “Incantations” (2014).

The New Christs

Στο σημερινό Mixtape του Yellow οι New Christs μας απλώνουν το χέρι και μας καλούν να χαθούμε στο ηχητικό τους χάος… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

The New Christs

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Born Out Of Time, 2.05:03 There’s No Time, 3.08:37 When, 4.11:29 We Got This, 5.14:40 Here And Now, 6.17:55 The Way You Suck Me Down, 7.21:28 Lower Youself, 8.26:17 Pedestal, 9.32:13 Headin’ South


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τώρα παίζει

Title

Artist

Background