Οι Wipers στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 11 Οκτωβρίου, 2022

Η μουσική ήταν τέχνη και όχι ψυχαγωγία, ήταν προσωπική υπόθεση, ιερή, ανάμεσα στο συγκρότημα και τον ακροατή κι όχι εμπόρευμα για συνδιαλλαγή.

Ο ρομαντικός επαναστάτης, αριστερόχειρας βιρτουόζος κιθαρίστας Greg Sage είχε το δικό του όραμα για την μπάντα του που παρέμεινε σχεδόν ανέγγιχτο όλα αυτά τα χρόνια. Όνειρο του ήταν να ηχογραφήσει 15 άλμπουμ σε 10 χρόνια χωρίς να κάνει περιοδεία και χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση από κάποια εταιρεία.

Σκέφτηκε ότι χωρίς τον Τύπο, τις συνεντεύξεις, τις φωτογραφίες οι οπαδοί του θα άκουγαν τις ηχογραφήσεις τους πολύ πιο βαθιά και ουσιαστικά, απερίσπαστοι, με γνώμονα μόνο τη φαντασία τους.

Wipers

Οι Wipers σχηματίστηκαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον το 1977 από τον κιθαρίστα Greg Sage, τον ντράμερ Sam Henry και τον μπασίστα Dave Koupal. Aπό τα πιο σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα των αρχών των Eighties, μέσα σε διάστημα λίγο περισσότερο από μια δεκαετία είχαν επηρεάσει τρεις γενιές Punk, Hard Rock και Grunge.

“Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ταξινομήσεις. Δεν θεωρήσαμε πως είμαστε πανκ γιατί ποτέ δεν προσπαθήσαμε να γίνουμε. Ήμουν επαναστατικό παιδί όλη μου τη ζωή και έκανα πάντα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι άνθρωποι έλεγαν ότι πρέπει να κάνω για να ταιριάξω…”, Greg Sage.

Αγωνίστηκε να μείνει πιστός στις πεποιθήσεις του, θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο της μουσικής του κάνοντας ο ίδιος την παραγωγή αλλά και τις ηχογραφήσεις της μπάντας σε υπόγεια αντί για πραγματικά στούντιο. Ήταν στα αλήθεια αξιοθαύμαστη η προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ελάχιστες παρεμβάσεις από οποιονδήποτε.

Wipers

Ακόμη κι αν ήξερε ότι η άρνηση του να παίξει το παιχνίδι των δισκογραφικών θα είχε ως τίμημα τη φήμη τους ο Sage δεν πούλησε το όνειρο του.

Γνώρισαν επιτυχία στην Ευρώπη αλλά στην Αμερική αυτό συνέβη αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα όταν τους διασκεύασαν οι Nirvana. Τα τελευταία 40 χρόνια, οι Melvins, Spoon’s Britt Daniel, Hole, Pavement’s Stephen Malkmus, Red Hot Chili Peppers, Yo La Tengo και Vivian Girls έχουν καλύψει όλα τα τραγούδια των Wipers, διατηρώντας τη μουσική της μπάντας ζωντανή μετά την αποχώρηση του Sage το 1999.

Στο σημερινό Mixtape του Yellow γινόμαστε ένα με τις γλυκόπικρες εκρήξεις των Wipers… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Wipers

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Sign Of The Times, 2.03:16 Mystery, 3.05:07 No Solution, 4.07:36 Mistaken ID, 5.10:39 Over The Edge, 6.14:29 Romeo, 7.18:35 Silver Sail, 8.22:42 Just A Dream Away, 9.25:58 Rebel With A Cause, 10.28:08 The Search, 11.32:25 Nothing Left To Lose, 12.37:17 Pushing The Extreme, 13.41:56 Land Of The Lost, 14.46:43 Mars, 15.49:19 Back To The Basics

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background