Ο γνήσιος “παραμυθάς”, Terry Lee Hale στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 20 Νοεμβρίου, 2020

Με μοναδική συντροφιά τη φωνή, τη φυσαρμόνικα και την κιθάρα του, αφήνεται να χαθεί ανάμεσα σε γκρεμοτσακισμένες μπαλάντες και αιρετικά Blues, που γεννήθηκαν κυρίως από το βίωμα της απώλειας.

Γεννημένος στο Σαν Αντόνιο του Τέξας το 1953 ο Terry Lee Hale είναι ένας ταξιδευτής ζωής σε δρόμους και χρόνια. Ακούγοντας έναν παλιό Billy Haley και βλέποντας τους Beatles την Κυριακή το βράδυ στο Ed Sullivan Show ήταν αρκετά για να πάρει την κιθάρα του και να αρχίσει να παίζει στα μπαρ και στα κλαμπ του Σιατλ.

Ένας γνήσιος “παραμυθάς” με την κιθάρα του.

Συνεχίζει την παράδοση την τραγουδιστών – τραγουδοποιών, δημιουργεί στα Live του μια μοναδική ατμόσφαιρα που απορρέει από το ανεπιτήδευτο παίξιμο της κιθάρας του, την χαρακτηριστική του ερμηνεία αλλά και την θεατρική του παρουσία πάνω στη σκηνή. Αφού γύρισε όλη την Αμερική γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία μετακομίζει στην Ευρώπη όπου τυγχάνει θερμής υποδοχής. Εδώ και 25 χρόνια έχει κυκλοφορήσει σπουδαίους δίσκους όπως Old Hand, Leaving West, Tornado Alley, Frontier Model, The Blue Room, Hardpan.

Terry Lee Hale

Ακολουθώντας τα μονοπάτια του σύγχρονου Blues Rock της Αμερικής, κατάφερε να δημιουργήσει γρήγορα έναν μύθο γύρω από το όνομά του, και παράλληλα να αποτελεί έναν μουσικό που δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες επιδίωξαν τη συνεργασία του.

Η μουσική του είναι οικεία σε όλους αυτούς που αγαπούν τους Walkabouts, Giant Sand, Hip Young Things, Hitchin Post, Steve Wynn, Hazeldine.

Terry Lee Hale

Τα τραγούδια του είναι μαθήματα ζωής. Ένας συγγραφέας που ψάχνει μέσα από τις πληγές και τα προβλήματα ενός κόσμου που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Αληθινές ιστορίες από μια φωνή που αντανακλά και μεταφέρει τον συναισθηματικό αντίκτυπο του χρόνου, τα εμπόδια που ξεπεράστηκαν και τη σοφία που κέρδισε.

“Όλα για αυτόν φαινόταν απρόβλεπτα και ανεπηρέαστα. Δεν είχα συναντήσει ποτέ έναν πραγματικό λαϊκό τραγουδιστή και να ήταν εδώ, τεράστιος, με τραγικές ιστορίες πικρίας, εξάντλησης, περιφρόνησης και αισιοδοξίας”, Chris Eckman.

Terry Lee Hale

Στο σημερινό Mixtape του Yellow θα ακούσουμε μπαλάντες με ξαφνικά κοφτά κιθαριστικά ξεσπάσματα, τoν Terry Lee Hale με τη βραχνή φωνή του να μας αφηγείται σκοτεινές μελωδίες… τα τραγούδια επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για τους εραστές του απλού και ανεπιτήδευτου, σίγουρα θα εκτιμήσουν την απέριττη ομορφιά του…

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

Terry Lee Hale

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Just Words, 2.04:33 Hardly Ever Two, 3.08:13 Cheyenne, 4.11:39 Cable Balland News, 5.16:01 If You Want, 6.20:47 Backroads, 7.25:58 Casting No Shadows, 8.29:33 Black Forest Phone Call, 9.36:16 Long Draw, 10.41:55 Streets Of Stone, 11.48:49 Strange Love


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background