Ο “ιός” των Shriekback στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 13 Νοεμβρίου, 2020

“Κανείς δεν φεύγει πραγματικά από τον Shriekback και επίσης ο Shriekback δεν μας αφήνει ποτέ. Έχουμε τον “ιό” και δεν υπάρχει θεραπεία”, Carl Marsh.

Οι Shriekback δημιουργήθηκαν το 1981 στο Kentish Town από τους Barry Andrews, πρώην XTC και League of Gentlemen (συνθεσάιζερ / φωνητικά), Dave Allen, πρώην Gang of Four (μπάσο), Carl Marsh, πρώην των Out On Blue Six (κιθάρα / φωνητικά) και τον Martyn Barker (τύμπανα) από το 1983.

Δύσκολα μπορούμε να τους καταχωρήσουμε σε ένα είδος μουσικής, είναι κάτι ανάμεσα σε Rock, New Wave, Funk, Punk, Afrobeat… Άλλωστε αυτό δεν έχει καμία σημασία, οι ταμπέλες δεν έχουν κανένα νόημα, αυτό που έχει σημασία πάντα είναι η ουσία. Και οι Shriekback έχουν κερδίσει το στοίχημα.

Shriekback

Η μπάντα αυτή το έχει αποδείξει περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης πορείας της βγαίνοντας αλώβητη από το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας. Μετά από ένα διάλειμμα που έκαναν το 1989, δέκα χρόνια αργότερα το 1999, το συγκρότημα επιστρέφει στην ενεργό δράση κυκλοφορώντας το 2019 το 15ο άλμπουμ τους Some Kinds of Light με δική τους παραγωγή.

Αυτή είναι η ιστορία του Shriekback. Δεν είναι μια όμορφη ιστορία, αλλά έχει τις στιγμές της. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Το Shriekback είναι μια ποπ ομάδα. Τρόπος ζωής; Ένα ιδανικό για να αγωνιστείς; Ένα άλμπατρος γύρω από το λαιμό; Τρώει χρήματα και χρόνο, τρέφεται με τη φαντασία και τη σκληρή δουλειά. Οι άνθρωποι χάνουν τον ύπνο τους για αυτό. Να αρρωστήσετε εξαιτίας του. Πολεμήστε με αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά στην άμυνα του. Τους αποπληρώνει φωνάζοντας ακόμη πιο εξωφρενικές απαιτήσεις. Υποψιαζόμαστε ότι συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, επειδή είναι ένα πλάσμα αφιερωμένο στο εξαιρετικό. Ή μήπως είναι απλώς ένα ευαίσθητο και έντονο ζώο που αγνοεί το να οδηγείται ακατάστατο από μια δέσμη βοτάνων μέσα από τη λάσπη και τα αλσύλλια της μουσικής βιομηχανίας. Δεν έχει σημασία. Οι Σριίκες λένε: “εδώ στεκόμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο Θεός να μας βοηθήσει. Αμήν.” Barry Andrews.

Shriekback

Στο σημερινό Mixtape του Yellow γινόμαστε μέρος της φαντασίας των Shriekback, σε μια διαδρομή 40 χρόνων… τα τραγούδια που επιλέξαμε να ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

Shriekback

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

1.00:00 This Big Hush, 2.06:10 Reverish Hands, 3.10:53 Lined Up, 4.15:58 Flowers Of Angst, 5.20:02 Fish Below The Ice, 6.24:27 The Bastard Sons Of Enoch, 7.29:34 Nemessis(Mix), 8.35:29 Running On The Rocks, 9.40:27 My Spine Is The Bass Line, 10.44:26 Accretions, 11.48:40 Nemessis


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background