Ο χαρισματικός συνθέτης Colin Stetson στο “The Menu”

Από Στις 17 Ιανουαρίου, 2023

O Colin Stetson είναι ο δημιουργός της απόκοσμης μουσικής για τη φανταστική σκοτεινή κωμωδία τρόμου του Mark Mylod, “The Menu”.

Ο Colin Stetson είναι ένας πολυτάλαντος σαξοφωνίστας, δημιουργεί τολμηρές πολυφωνικές συνθέσεις που ανατρέπουν τις προσδοκίες, ξεπερνάει τα όποια όρια υπάρχουν μεταξύ Jazz, Indie και Rock, με τον μινιμαλιστικό του ήχο να περιλαμβάνει είδη όπως Dark Metal, το Post-Rock.

Ο οργανοπαίκτης και συνθέτης με βάση το Μόντρεαλ αλλάζει τη μορφή του σύγχρονου σόλο σαξόφωνου μέσω της τολμηρής εξερεύνησής του σε εκτεταμένες τεχνικές – πολυφωνικά, κυκλική αναπνοή και χειρισμό κρουστικών βαλβίδων, καθώς και την απόλυτη σωματικότητα που απαιτείται από το όργανό του, το μπάσο σαξόφωνο. Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα μουσικών καλλιτεχνών όπως οι Arcade Fire, Bon Iver και Tom Waits.

Colin Stetson

Έχει αναπτύξει μια εντελώς μοναδική φωνή ως σολίστ, κυρίως στο σαξόφωνο και στο κλαρίνο και είναι περισσότερο γνωστός για τη ριζοσπαστική προσέγγισή του στο να παίζει μουσική με μερικά από τα κορυφαία έργα του κόσμου και τις απόκοσμες συνθέσεις του για Soundtrack ταινιών όπως το Heritary, το The Texas Chainsaw Massacre και το The Menu.

The Menu

Οι ανατροπές του The Menu γίνονται με ευελιξία εν μέρει χάρη στις μοναδικές συνθέσεις του Stetson.

“Μου αρέσει πολύ η αφήγηση. Μου αρέσουν οι καλές ιστορίες. Μου αρέσουν οι ιστορίες που δεν έχω ξαναδεί να λέγονται με τρόπους που θεωρώ ότι είναι πρωτότυποι και μοναδικοί. Νομίζω ότι είμαι καλός στον τρόμο. Νομίζω ότι σε κάποιο θεμελιώδες επίπεδο, αυτό το είδος επηρεασμού… της πράξης και της διαδικασίας που κάνει τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται αποχρώσεις δυσφορίας και φόβου είναι κάτι που νιώθω.

Colin Stetson

Γι’ αυτό με τράβηξαν ιστορίες που δεν είναι εξ ολοκλήρου τρόμου. Όχι λόγω κάποιου ιδεολογικού προβλήματος με αυτό, αλλά απλώς οι ιστορίες στις οποίες έχω αντιδράσει ήταν ιστορίες που νομίζω ότι είναι λίγο πιο πολύπλευρες, λίγο πιο λεπτές. Και νομίζω ότι πολλά από τα πράγματα που έχω κάνει δεν είναι πραγματικά ταινίες τρόμου. Δεν θα έλεγα ότι το The Menu είναι μια κωμωδία με κάπως τρομακτικά στοιχεία.

Colin Stetson

Έτσι τείνω να μου αρέσουν πράγματα που δεν είναι τόσο εμφανή, αλλά και πάλι, είμαι εντελώς ανοιχτός σε όλες τις ιστορίες. Μου αρέσει η καινοτομία ότι δεν έχω δει ποτέ κάτι και μου αρέσουν οι ιστορίες που επηρεάζουν. Πράγματα που πραγματικά παίρνουν ρίσκα και προσπαθούν να συγκινήσουν το κοινό τους με το θέμα τους”.


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background