Το Τραγούδι της Εβδομάδας: BirdPen – “This Is Your Life” (Αυτή Είναι Η Ζωή Σου)

Από Στις 11 Ιουλίου, 2021

“Είμαι άρρωστος από όλα τα ψέματα και τα ψεύτικα χαμόγελα”, Dave Pen.

Συνδυάζουν στοιχεία εναλλακτικής ροκ κιθάρας, πειραματικής ηλεκτρονικής και Kraut Rock με κινηματογραφικές διαθέσεις, με καυστικούς στίχους που στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Στόχος τους είναι να αντιμετωπίσουν όλα εκείνα που καταστρέφουν τον κόσμο, όπως η υποκρισία, η απληστία, η εξουσία και η διαφθορά. Εμπνέονται από καθετί αγνό και όμορφο που υπάρχει στη ζωή όπως την ειλικρίνεια, την αγάπη και τον Μπιλ Χικς.

BirdPen

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι από τους BirdPen και έχει τίτλο “This Is Your Life”. Κυκλοφόρησε το 2018 μέσα από το άλμπουμ “There’s Something Wrong With Everything”, περιγράφει το πως είναι σήμερα ο σύγχρονος κόσμος. Ένας κόσμος όπου κυριαρχεί η σύγχυση και η παραπληροφόρηση με σωρεία ψευδών ειδήσεων και υπερφόρτωση πληροφοριών, με την απειλή του φόβου να είναι διάχυτη, με ατελείωτες ώρες πλύσης εγκεφάλου και γεμάτος από παντός τύπου σκουπίδια.

Δημιουργήθηκαν το 2003 από τους Mike Bird και Dave Pen κάπου στην Μεγάλη Βρετανία, στον φανταστικό τόπο κατοικίας “The Village”. Η ακριβής πατρίδα παραμένει μυστικό αφού οι δύο μουσικοί πιστεύουν ότι η προέλευση δεν είναι σημαντική, μετράει μόνο η μουσική.

BirdPen

Έχουν επηρεαστεί από τους Pink Floyd, Mike Patton, Beck, Television και British Sea Power, τις ταινίες του John Carpenter αλλά και τις ιδιότροπες ιστορίες του Ντάγκλας Άνταμς και τον Τζορτζ Όργουελ.

Δημιουργούν έναν δικό τους κόσμο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή, τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, μιλάνε για την απομόνωση, τη μοναξιά, το ψεύτικο, την παράνοια, τη θλίψη της ψηφιακής εποχής στον κυβερνοχώρο.

BirdPen

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003, Discussing Robots – Dig That Hole και το 2007 συνεργάζονται με τους Archive ενώ ταυτόχρονα γράφουν μερικά τραγούδια για το άλμπουμ τους Lights. Το τελευταίο τους άλμπουμ All Function One (2021), γράφτηκε καθώς ο κόσμος άλλαζε στις αρχές της πανδημίας του 2020.

BirdPen

Welcome to your day words are fake deceit they say
So purifying you today, all colours are fading away
And you’re still smiling
It’s every slave to obey, the broadcast lies in every way

Καλώς ήρθατε στη μέρα σας, οι λέξεις είναι ψεύτικες απάτες
Έτσι, σας εξαγνίζουμε σήμερα, όλα τα χρώματα εξασθενίζουν
Και χαμογελάς ακόμα
Είναι κάθε σκλάβος που πρέπει να υπακούει, η εκπομπή ψεύδεται με κάθε τρόπο

BirdPen

A faceless ghost that won’t betray with pills that make you feel ok
This is your life
This is your life static screens faded dreams, oh can’t you see

Ένα απρόσωπο φάντασμα που δεν θα προδώσει με χάπια που σε κάνουν να νιώθεις εντάξει
Αυτή είναι η ζωή σου
Αυτή είναι η ζωή σου, η στατική σας οθόνη που ξεθωριάζει τα όνειρα, δεν μπορείς να δεις

BirdPen

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background