Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Blackie And The Rodeo Kings – “Bitter And Low” (Πικρό και Χαμηλό)

Από Στις 15 Ιανουαρίου, 2022

“Για μένα, υπάρχει ένα μεγάλο αίσθημα ευγνωμοσύνης σε αυτό το σημείο που είμαστε ακόμα εδώ, ακόμα κάνουμε μουσική, αρέσει ακόμα ο ένας τον άλλον, η μουσική είναι ακόμα ζωντανή και συναρπαστική. Είναι αρκετά απτό ότι όλοι εξακολουθούμε να μεγαλώνουμε. Κάπως με κάνει περήφανο που αυτή είναι η μπάντα μου και θα είμαι σε αυτήν”, Stephen Fearing.

Συνεχίζουν να γράφουν και να κυκλοφορούν μουσική, να ανεβαίνουν στη σκηνή όσο πιο συχνά γίνεται με την ίδια χαρά και γνησιότητα. Εξακολουθούν να ψάχνουν τα σημεία που χαιδεύουν την ψυχή, να κάνουν φίλους με τα φαντάσματα των ποιητών και να εναρμονίζονται με τις φωνές της φύσης.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα, είναι το “Bitter And Low” από τους Blackie And The Rodeo Kings. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ Kings And Kings, σε συνεργασία με τον Fantastic Negrito, μία μελωδία με συγκλονιστικές αρμονίες και φωνητικά.

Blackie And The Rodeo Kings

Το 1996 ο Stephen Fearing, ο Colin Linden και ο Tom Wilson ένωσαν τα ταλέντα τους για να ηχογραφήσουν ένα μοναδικό άλμπουμ φόρο τιμής στον φίλο τους, τον σπουδαίο Καναδό τραγουδοποιό Willie P. Bennett. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλοι τους ήταν βαθιά αφοσιωμένοι στις σόλο καριέρες τους και δεν υπήρχε το παραμικρό σχέδιο να προχωρήσει η συνεργασία περαιτέρω. Επέλεξαν ένα όνομα συγκροτήματος για το έργο (αναφορά στο άλμπουμ του Bennett του 1978 Blackie and the Rodeo King) και κυκλοφόρησαν τη συλλογή 14 κομματιών που περιελάμβανε το βασικό συγκρότημα των Gary Craig (ντραμς) John Dymond (μπάσο) και Richard Bell (πλήκτρα) με Guest εμφανίσεις από τους Bruce Cockburn, Rusell deCarle, ακόμα και τον ίδιο τον Bennett στην εμβληματική White Line .

Blackie And The Rodeo Kings

Το άλμπουμ “High or Hurtin’: The Songs of Willie P. Bennett” γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο από θαυμαστές αλλά και από κριτικούς, που αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν το 1999 για το δεύτερο άλμπουμ τους, “Kings of Love”.

Σήμερα 25 χρόνια αργότερα, με εννέα άλμπουμ, ένα βραβείο JUNO και πολλές υποψηφιότητες, οι Blackie And The Rodeo Kings εξελίχθηκαν σε ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στη Βόρεια Αμερική και σε έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς θησαυρούς του Καναδά.

Στην πορεία έχουν συνεργαστεί και εμφανιστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της μουσικής, παραγωγούς, τραγουδοποιούς και δημιουργούς. Η λίστα των συνεργατών τους περιλαμβάνει θρύλους, μακροχρόνιους φίλους, φρέσκες φωνές και κορυφαίους στα Charts όπως οι John Whynot, Ken Pearson, Daniel Lanois, Murray McLauchlan, Emmylou Harris, Nick Lowe, Exene Cervenka, Holly Cole, City and Colour, Ian Tyson, Lindi Ortega και πολλοί άλλοι.

Blackie And The Rodeo Kings

Όταν ξεκίνησε η πανδημία οι Blackie And The Rodeo Kings σημείωσαν την 25η επέτειό τους ως συγκρότημα με την κυκλοφορία του “King of This Town”.

“Όταν παίζουμε και τραγουδάμε μαζί ως Blackie And The Rodeo Kings κάτι μαγικό συμβαίνει. Δεν έχουμε αναρωτηθεί τι είναι όλα αυτά τα χρόνια και δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε τώρα”, λέει ο Stephen Fearing.

Blackie And The Rodeo Kings

Η αναγνώριση αυτής της ιδιαίτερης χημείας και της χαράς της δημιουργίας έφερε την μπάντα ξανά και ξανά στη σκηνή και στο στούντιο.

“Μετά από κάθε άλμπουμ, δεν είμαστε ποτέ σίγουροι ότι θα βρεθούμε μαζί για να φτιάξουμε ένα άλλο, αλλά μετά κάτι θα συμβεί και μας θυμίζει τη χαρά που είναι οι Blackie”, εξηγεί ο Tom Wilson.

Blackie And The Rodeo Kings

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background