Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Clutch – “Money” (Cover Pink Floyd)

Από Στις 18 Φεβρουαρίου, 2023

Ζουν για να δίνουν συναυλίες παθιασμένου Rock ‘n’ Roll με την ορμή και τη γνησιότητα εφήβων.

Είναι δύσκολο κάποιος να τους αντισταθεί και να μην υποκύψει στην αυθεντικότητα και στην ψυχή με την οποία παίζουν είτε είναι σε μεγάλα φεστιβάλ είτε σε μικρά κλαμπ.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Money” από τους Clutch. Κυκλοφόρησε το 2007 και πρόκειται για μια διασκευή των Pink Floyd που έχει γράψει ο Roger Waters τo 1973. Επικρίνουν δυναμικά τον χυδαίο υλισμό με σθένος και σφοδρότητα με στίχους και συγκλονιστικούς ήχους.

Clutch

Οι Clutch είναι μια μπάντα που ζει για να δίνει συναυλίες, από το ξεκίνημά τους, 30 χρόνια πριν. Αντιπαθούν τις πρόβες και κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή ξεπερνούν τους εαυτούς τους γιατί γουστάρουν τρελά αυτό που κάνουν.

“Απαλλαγείτε από όλες τις ανοησίες που μας περιβάλλουν και κάντε αυτό αγαπάτε, που είναι να παίζετε ζωντανή μουσική και να διασκεδάζετε τους ανθρώπους. Και μην το περιπλέκετε υπερβολικά και προσπαθήστε να το κάνετε σαν να προσπαθείτε να προσγειώσετε κάτι στο φεγγάρι. Έχει πλάκα. Είναι χαρά. Και είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που μπορούμε να το κάνουμε αυτό τόσο εύκολα”, Neil Fallon.

Clutch

Οι Clutch δημιουργήθηκαν το 1991 στο Μέριλαντ των ΗΠΑ από τους Dan Maines, Jean-Paul Gaster, Tim Sult και Roger Smalls. Ωστόσο, πριν ακόμα ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις, ο Smalls θα φύγει από την μπάντα και θα αντικατασταθεί από τον Neil Fallon, έναν μακροχρόνιο συμμαθητή των άλλων μελών στο Seneca Valley High School.

Ο πατέρας του Fallon έπαιζε πιάνο και είχε μια αγαπημένη συλλογή με 45άρια δισκάκια, η μουσική ακουγόταν συνεχώς στο σπίτι τους, όταν ήταν μικρός. Roy Orbison, Bob Dylan, Fleetwood Mac, The Beatles ήταν τα πρώτα του μουσικά ακούσματα. Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει… ακορντεόν, αλλά έφτασε η στιγμή που κατάλαβε ότι ο δρόμος του είναι η ροκ μουσική και η επαφή με τον κόσμο πάνω στη σκηνή!

Clutch

Ξεκίνησαν ως σκληροπυρηνικό πανκ συγκρότημα, ηχογραφώντας στα στούντιο Uncle Punchy στο Silver Spring, Maryland και κυκλοφορώντας το Pitchfork περίπου τον Οκτώβριο του 1991.

Στα πρώτα χρόνια της μπάντας η συνεργασία με τις δισκογραφικές ήταν πάντα πηγή μεγάλης απογοήτευσης. Κατέληγαν να σκέφτονται πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία μουσικής ή την αναπαραγωγή μουσικής κι έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους δισκογραφική.

Εδώ και 30 χρόνια η σύνθεση της μπάντας δεν έχει αλλάξει, κάτι σπάνιο στην ιστορία της μουσικής. Έχουν αποκτήσει φήμη ως ένας από τους προδρόμους της ροκ σκηνής του Maryland και της σκηνής του Stoner Rock, με τις άπειρες περιοδείες συνδυάζοντας μπλουζ, πανκ και Hard Rock.

Clutch

“Money”

Money, it’s a crime
Share it fairly
But don’t take a slice of my pie

Money, so they say
Is the root of all evil
Today

Τα χρήματα, είναι έγκλημα
Μοιραστείτε τα δίκαια
Αλλά μην πάρετε μια φέτα από την πίτα μου

Χρήματα, έτσι λένε
Είναι η ρίζα όλων των κακών
Σήμερα

Clutch

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background