Το Τραγούδι της Εβδομάδας: East Coast Low – “Trails” (Μονοπάτια)

Από Στις 5 Ιουνίου, 2021

Χωρίς να παίρνουν τον εαυτό τους και πολύ σοβαρά, παίζουν απλά το ροκ της ζωής τους γιατί έτσι το γουστάρουν, απλό, αληθινό, ροκ που σε κάνει να ξεφεύγεις, ηρεμεί τις ψυχές και βάζει φωτιά στις καρδιές.

Η αλήθεια είναι ότι παιδευτήκαμε αρκετά για να μπορέσουμε να βρούμε φωτογραφίες τους καθώς οι East Coast Low αντιπαθούν την προβολή και την έκθεση στο φωτογραφικό φακό. Ευτυχώς όμως για μας μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάποιες λήψεις που υπάρχουν από Live εμφανίσεις τους, ελάχιστες βέβαια, και να τις επεξεργαστούμε κατάλληλα…

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι το “Trails” από τους East Coast Low. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Open The Sky. Μια εξαίσια εθιστική μελωδία που τα αισθαντικά φωνητικά κι οι κιθάρες τους μας κάνουν να υποκλινόμαστε για μια ακόμη φορά στο μεγαλείο της απλότητας.

East Coast Low

“Όταν δεν είσαι νέος δεν έχεις τίποτε να αποδείξεις, δεν έχεις το άγχος να κυβερνήσεις τον κόσμο… η μουσική μιλάει από μόνη της…”

Η μπάντα των East Coast Low οφείλει την ύπαρξη της στην έντονη ανάγκη που ένιωσαν τα μέλη της να εκφραστούν μέσω της μουσικής τους. Να ανοίξουν την ψυχή τους, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους και να τα μοιραστούν μαζί μας απλόχερα με ειλικρίνεια και γνησιότητα. Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο και αληθινό από αυτό.

East Coast Low

Πέντε παλιοί σύντροφοι με πάνω από μισό αιώνα ροκ εν ρολ στην πλάτη τους, οι Troy Scerri (κιθάρα), Nicholai Danko (ντραμς), Chris Hunter (μπάσο, φωνητικά), Michael Cornish (φωνητικά) και Geoff Mullard (κιθάρα, φωνητικά), νιώθοντας έντονη την επιθυμία να παίξουν καλή μουσική, βρέθηκαν στο Νιουκάστλ της Αυστραλίας το 2015 και ένωσαν τις εμπειρίες τους.

Ο Michael Cornish που έπαιζε μπάσο και τραγουδούσε στο συγκρότημα No Reason κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, επιστρέφει στη σκηνή μετά από σχεδόν 20 χρόνια απουσίας. Ο Hunter έπαιζε μπάσο στους The Fools. Ο Geoff Mullard ήταν μέλος της πανκ μπάντας The Hoax. Ο Troy Scerri είχε παίξει σε μια σειρά από Heavy Rock συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των Mortal Sin και Daredevil. Ο Nicholai Danko ήταν μέλος των 78 Saab για 15 χρόνια και υπήρξε ντράμερ με τους Josh Pyke και Sarah Blasko.

East Coast Low

Ξεκίνησαν σαν μια παρέα που μαζευόταν το απόγευμα της Κυριακής για να παίξουν τα Rock and Roll τραγούδια που αγαπούσαν μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι όλοι είχαν ιδέες για πρωτότυπες δημιουργίες και άρχισαν να τις υλοποιούν.

Με επιρροές από το πανκ και σερφ της δεκαετίας του ’70 και τους Beasts Of Bourbon, Hellacopters, Motorhead, Radio Birdman, Hoodoo Gurus κυκλοφορούν το 2015 την πρώτη τους ηχογραφημένη δουλειά με τίτλο Where Do We Go​? (​Sea Shanty) και το πρώτο τους άλμπουμ το 2017 Open The Sky.

East Coast Low

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background