Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Grinderman – “Bellringer Blues” (Nick Zinner Remix)

Από Στις 8 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Nick Cave μοιάζει να κλοτσάει με ανάποδο τακουνάκι ότι έκανε με τους Bad Seeds και να αναπολεί τα νιάτα του με τους Birthday Party

Έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία για τη γιορτή των Χριστουγέννων και τα σπίτια μας όπως και όλη η πόλη είναι γεμάτη από πολύ όμορφα και φαντασμαγορικά λαμπάκια και στολίδια. Λαμποκοπούν και αστράφτουν μέσα στη νύχτα.

Αυτό όμως που μπορεί να “φωτίσει” τις δικές μας μέρες και νύχτες, που μπορεί και αγγίζει την ψυχή μας, μας κάνει να ανατριχιάζουμε και να πετάμε, γεμίζοντας μας συναισθήματα, είναι μουσικές σαν αυτές των Grinderman.

Nick Cave

Το Bellringer Blues, που επιλέξαμε για Τραγούδι της Εβδομάδας, είναι ένα ψυχεδελικό κομμάτι γεμάτο ένταση και άγριες κιθάρες από τους Grinderman. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό remix με τον Nick Zinner του Yeah Yeah Yeahs που κυκλοφόρησε μέσα από το άλμπουμ Grinderman 2 RMX το 2012. Ο Nick Cave επιστρέφει στις παλιές καλές του στιγμές θυμίζοντας μας μέρες των Birthday Party.

Grinderman

“Το ζητούμενο της μπάντας ήταν εν μέρει να να γράψω ένα δίσκο που θα μπορούσα να ακούσω στο σπίτι. Δεν μπορώ να το κάνω με τους Bad Seeds. Όχι γιατί δεν μου αρέσει η μουσική, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά από τον εαυτό μου σ’ αυτά τα τραγούδια. Ο Grinderman είναι ο πρώτος δίσκος μου εδώ και πολύ καιρό που κατάφερα να ακούσω. Υπάρχουν τόσα πολλά για μένα και για τον κόσμο μου στους Bad Seeds που δεν θέλω να τα ακούσω”, Nick Cave.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι Grinderman, μια μπάντα που δεν επαναπαύεται στη γαλήνη της ωριμότητας απολαμβάνοντας δόξα και τιμή, την αναγνώριση και τους κόπους μιας ζωής. Το σώμα τους έχει μεγαλώσει αλλά το ανήσυχο πνεύμα τους τους οδηγεί σε νέες διαδρομές, περνάνε μια δεύτερη εφηβεία σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης.

Grinderman

Η υποκριτική ικανότητα του Cave δεν αποζητά δάφνινα στεφάνια, αποδοχή κι εμπορική επιτυχία. Είναι χορτασμένοι με όλα αυτά. Σε μία τέτοια κολεκτίβα μουσικών προσωπικοτήτων, η μουσική είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο.

Nick Cave

Μετά από τόσα χρόνια που ήταν ο ηγέτης του συγκροτήματος του Bad Seeds, ο Nick Cave, και η μπάντα του αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πιο συγκεκριμένο έργο που να έχει μια εναλλακτική προσέγγιση στη μουσική και να ενσωματώνει ήχους και συμπεριφορές που οι Bad Seeds δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Το αποτέλεσμα είναι οι Grinderman, μια αυστραλιανή βρετανική ροκ μπάντα της οποίας η εξωφρενική μουσική διασκεδάζει και σοκάρει με την αμεσότητα, την αγριότητα και τη βιαιότητα. Ο Grinderman αποτελείται από μέλη του Bad Seeds Warren Ellis, Martin Casey και Jim Sclavunos και δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 2006. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία καλλιτεχνικά και εμπορικά, στο τέλος της περιοδείας τους στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 2011, ο Nick Cave ανακοίνωσε το τέλος του συγκροτήματος.

Nick Cave

“Ένιωσα σαν να ο Grinderman αναζητούσε τις ρίζες του. Έχει μια εξαιρετική στάση πάνω μου, περιέχει μέσα του μια βαθιά συναισθηματική έλξη, επειδή συνδέεται άμεσα με την εφηβεία μου. Έχω εκείνη την παράξενη ζοφερή αίσθηση που έχει ένα όνειρο όταν ξαφνικά γίνει πραγματικότητα. Όλη αυτή η βαθιά συμπυκνωμένη ακρόαση που έκανα όταν ήμουν έφηβος που εκδηλώθηκε πάνω από 40 χρόνια αργότερα σε ένα σόλο που απλώς πνέει το μυαλό”, Nick Cave.

“Δεν είμαι λυρικό πρόσωπο. Δεν γράφω λόγια. Για μένα, η εξέλιξη λαμβάνει χώρα στη μουσική και αυτό είναι το πράγμα που ενδιαφέρομαι να εργαστώ και να αναπτύξω”, Warren Ellis.

Nick Cave

And we care a little bit
We get scared a little bit
And we cry a little bit
And we get by a little bit
Sail me in a great big boat!
I’ll sail around the waters for you
Kill your sons and daughters for you

Και μας νοιάζει λίγο
Φοβόμαστε λίγο
Και φωνάζουμε λίγο
Και παίρνουμε λίγο
Πλοηγηθείτε με ένα μεγάλο σκάφος
Θα ταξιδέψω γύρω από τα νερά για εσάς
Σκοτώστε τους γιους και τις κόρες σας για σας

Καλή σας ακρόαση!!!…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background