Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Pink Turns Blue – “So Why Not Save The World” (Γιατί Λοιπόν να μην Σώσουμε τον Κόσμο)

Από Στις 3 Ιουλίου, 2021

Ένα τραγούδι για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που δεν απογοητεύονται από τον κουραστικό και επίπονο αγώνα να κάνουν αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο…

Ένα μήνυμα ελπίδας και επιμονής στέλνουν οι Γερμανοί Pink Turns Blue με το νέο τους τραγούδι “So Why Not Save The World” που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και το επιλέξαμε ως Τραγούδι της Εβδομάδας. Τόσο επίκαιρο που ταιριάζει γάντι για την άνευ προηγουμένου εποχή στην οποία ζούμε αυτήν τη στιγμή. Συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό βίντεο οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα και ελπιδοφόρο.

Pink Turns Blue

Υπάρχουν άνθρωποι γενναίοι που δεν αδιαφορούν, δεν απογοητεύονται παρά είναι στην πρώτη γραμμή είτε γιατί συγκρούονται με την κάθε μορφής εξουσία υπερασπιζόμενοι το δίκιο είτε προσπαθώντας να προστατέψουν το περιβάλλον. Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, δίνοντας τη δική τους μάχη για να σώσουν τον κόσμο, για να τον κάνουν καλύτερο, πιο αξιοπρεπή…

Η ιστορία της μπάντας ξεκινάει τη δεκαετία του ‘80 στη Γερμανία μέσα στην ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου. Μέσα σε αυτό το έντονο κλίμα η ανεξάρτητη σκηνή ανθίζει. Ο David Bowie, ο Iggy Pop και οι Killing Joke έχουν αφήσει το στίγμα τους. Δεκάδες Post-Punk και New Wave σχήματα σε όλη τη χώρα επηρεάζονται από εκείνους. Ένα από αυτά ήταν και οι Pink Turns Blue.

Pink Turns Blue

Το συγκρότημα ξεκίνησε από την Κολωνία το 1985 με τρία μέλη, τους Tom Elbern, Marcus Giltjes και Mic Jogwer. Το όνομά τους, “κλεμμένο” από το ομώνυμο κομμάτι των Punk θρύλων Hüsker Dü, φανέρωσε από την πρώτη στιγμή τη μουσική τους κατεύθυνση.

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, If Two Worlds Kiss. Ένα άλμπουμ σταθμό στη διαμόρφωση της Post Punk και Dark Wave σκηνής, που συνδύασε την ορμή της Punk με τη γλυκόπικρη μελωδία και το συναισθηματισμό.

Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία οι Pink Turns Blue χάρισαν στο κοινό τους πέντε διαφορετικά άλμπουμ, το ένα πιο ώριμο από το άλλο. Το 1995, μετά από αλλαγές στο Lineup και την κυκλοφορία του άλμπουμ Perfect Sex, αποφάσισαν να διαλυθούν. Ίσως επειδή ο ψυχροπολεμικός κόσμος για τον οποίον μιλούσαν είχε πια τελειώσει.

Pink Turns Blue

Το 2003 επανενώθηκαν, αρχικά για κάποιες μόνο συναυλίες. Όμως, η μεγάλη επιτυχία των συναυλιών τους οδήγησε στην κανονική επανένωση. Από αυτήν τη δεύτερη φάση προέκυψαν άλλα τέσσερα άλμπουμ, με λίγο πιο “μαλακό” αλλά εξίσου σκοτεινό με το παρελθόν ήχο. Το πιο πρόσφατο, THE AERDT – Untold Stories, συνδυάζει υπέροχα το τριαντάχρονο Legacy της μπάντας με τις Rock επιρροές των 00s.

Από το πρώτα τους χρόνια αλλά και από την παγκόσμια περιοδεία τους μεταξύ 2018-2020, οι Pink Turns Blue έχουν φανατικό κοινό στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και την Ελλάδα που είχαμε τη χαρά να τους απολαύσουμε πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά Live. Πέρυσι, το Single τους “Something Deep Inside” το ακούσαμε στο θρίλερ του Matthew Berkowitz “The Madness Inside Me”.

Pink Turns Blue

I can see our time has expired
Having been ignorant for long
I can feel the end of it all
So why not save the world

I can see the world turn to dust
I can hear we are asking for more
I can see fairies disappear
I can feel icebergs melt away
I can hear whales in despair
I can see a world crying goodbye

Pink Turns Blue

Μπορώ να δω πως ο χρόνος μας έχει λήξει
Έχοντας μείνει αδαής για πολύ,
Μπορώ να νιώσω το τέλος όλων
Γιατί λοιπόν να μην σώσουμε τον κόσμο

Μπορώ να δω τον κόσμο να μετατρέπεται σε σκόνη
Μπορώ να ακούσω ότι ζητάμε περισσότερα
Μπορώ να δω νεράιδες να εξαφανίζονται
Μπορώ να νιώσω παγόβουνα να λιώσουν
Μπορώ να ακούσω φάλαινες σε απόγνωση
Μπορώ να δω έναν κόσμο να αποχαιρετάει κλαίγοντας

Pink Turns Blue

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background