Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Six By Seven – “So Long I’ve Waited” (Περίμενα Πάρα Πολύ)

Από Στις 13 Νοεμβρίου, 2021

“Η μουσική είναι το πιο δημοφιλές πράγμα στον κόσμο. Δεν έχει σημασία τι χρώμα είμαστε ή από που καταγόμαστε ή ο πολιτικός ή σεξουαλικός μας προσανατολισμός. Η μουσική τα υπερβαίνει όλα αυτά και μας κάνει αυτό που είμαστε, νομίζω”, Chris Olley.

Ένα συγκρότημα που δίνει τον πρώτο λόγο στη μουσική του σε πείσμα των εμποδίων που έχει συναντήσει, ασυμβίβαστοι, οργισμένοι, ειλικρινείς και κυρίως αυθεντικοί.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα είναι το “So Long I’ve Waited” από τους Six By Seven. Κυκλοφόρησε το 2019 μέσα από το άλμπουμ Das Ist England. Αυτό που μας έχει ενθουσιάσει είναι η απλότητα και η γνησιότητα στην έκφραση τους…

Six Βy Seven

Ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν μια μεγάλη μπάντα, επέλεξαν να είναι πάντα τίμιοι απέναντι στο ακροατήριο τους όποιο κι αν είναι το κόστος.

Πήγαν κόντρα στο Mainstream της εποχής που επέβαλε ένα συγκεκριμένο Image, τους άφησε παγερά αδιάφορους. Το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η εξωτερική τους εμφάνιση στη σκηνή, εξάλλου βγαίνουν με τα ίδια ρούχα που φοράνε στο δρόμο. Ακόμα κι αν ξέρουν ότι αυτό τους έχει στοιχίσει πωλήσεις και δημοτικότητα.

Six Βy Seven

“Όταν ξεκινήσαμε σαν πενταμελές σχήμα ξέραμε περίπου την μουσική που δεν θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν ξέραμε αληθινά τι μουσική θέλαμε να κάνουμε και καταλήξαμε να κάνουμε κάτι αρκετά περίεργο. Δεν ξέραμε τι ήμασταν πραγματικά, δεν ξέραμε τίποτε για το Image μας, δοκιμάσαμε να βγαίνουμε με κοστούμια και μετά τα παρατήσαμε κι είπαμε ας παίξουμε απλά μουσική”.

Six Βy Seven

Κοινωνικά συνειδητοποιημένοι σχολιάζουν τα κακώς κείμενα στην Βρετανία, το σύγχρονο τρόπο ζωής και κατανάλωσης.

Η Indie Rock μπάντα των Six Βy Seven δημιουργήθηκε το 1992 στο Nottingham της Αγγλίας από τους Chris Olley (κιθάρα, φωνητικά), Sam Hempton (κιθάρα), James Flower (πλήκτρα), Paul Douglas (μπάσο) και Chris Davis (ντραμς). Αρχικά ξεκίνησαν με το όνομα “Friends Of…” ηχογράφησαν αρκετά Demo και έπαιξαν σε συναυλίες μέχρι το 1996 που άλλαξαν το όνομα τους σε Six Βy Seven.

Six Βy Seven

Το 1997 κυκλοφορούν το Single “European Me” το οποίο γνωρίζει τεράστια αποδοχή και θεωρείται ως “ένα από τα σπουδαία ντεμπούτο σινγκλ όλων των εποχών”. Ακολουθεί την άνοιξη του 1998 το άλμπουμ “The Things We Make”.

Συνδυάζουν Post-Rock, Ψυχεδέλειας και Shoegaze κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση στην εκπομπή του John Peel στο BBC και λίγο αργότερα εκείνο το έτος ανεβαίνουν στη σκηνή με μπάντες όπως οι Manic Street Preachers, Ash και Dandy Warhols.

Το συγκρότημα διαλύεται το 2008 και μεταρρυθμίζεται το 2012 με τους Olley and Flower ως τα μόνα αρχικά μέλη.

Six Βy Seven

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background