Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Tenderloud – “Sad Hymn” (Θλιβερός Ύμνος)

Από Στις 4 Μαρτίου, 2023

“Ας χρησιμοποιήσουμε την κρίση στη μουσική βιομηχανία ως ευκαιρία να επιστρέψουμε στις αρχές της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας, του αλληλοσεβασμού και της πίστης”…

Σ αυτή τη μικρή χώρα μια παρέα μουσικών ορμώμενοι από την αγάπη τους για την τέχνη και το πάθος τους για έκφραση, παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία και ιδεολογία τους γυρνώντας την πλάτη στη μουσική βιομηχανία.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Sad Hymn” από τους Tenderloud. Κυκλοφόρησε το 2012 μέσα από το άλμπουμ Gospel Ticket, ένας “Θλιβερός Ύμνος” κάτω από τους ήχους του βιολιού και της κιθάρας.

Tenderloud

Οι Tenderloud δημιουργήθηκαν το 1999 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και η σημερινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους Lars Ebnbesø (μπάσο), Per Rene Kristensen (τύμπανα), Frederik Skjønnemand (ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, άρπα), Morten Jakobsen (κιθάρα), Ursula Søndergaard (βιολί), Uffe Bang (φωνητικά, κιθάρα, μπάντζο). Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν ένα EP με τίτλο “4 Track” και το 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Shadow Red Hand”. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκαν ως ένα από τα πιο συναρπαστικά Live συγκροτήματα στη ροκ σκηνή της Κοπεγχάγης και περιόδευαν στη Δανία ως υποστήριξη του St. Thomas.

Tenderloud

Παραδοσιακά όργανα της χώρας, όπως το μπάντζο και το βιολί συναντούν την κιθάρα και τα τύμπανα σε ροκ συγχορδίες γεμάτες ευαισθησία.

Στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αγαπητοί καθώς έγιναν γνωστοί μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου, “Κόκκινος Κύκλος” και “10η Εντολή”.

Tenderloud

Τα τραγούδια τους έχουν θέμα τον άνθρωπο, τον έρωτα και οι στίχοι είναι επικεντρωμένοι στην αγάπη, την απώλεια, τη φυγή, τη μοναξιά, την απουσία. Να κοιτάς μπροστά, να βλέπεις το φως στην άκρη του τούνελ, να είσαι ευγνώμων, να προσπαθείς να παραμερίσεις όλα αυτά που σε πονούν και σε κυνηγούν, αλλά που δεν μπορείς πάντα να το κάνεις έτσι…

Νιώθουμε τεράστια ανακούφιση κι ευγνωμοσύνη που μέσα από αυτά μπορούμε να μοιραστούμε τα κοινά μας συναισθήματα και έτσι να αισθανθούμε λιγότερο μόνοι.

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background