Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Chaw “Hours And Days” (Ώρες και Μέρες)

Από Στις 8 Ιανουαρίου, 2022

Μουσική για μια έρημο με χαμηλό φωτισμό, σκοτεινούς ήχους, μελωδία και πολύ ψυχή…

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Hours And Days” από τους The Chaw. Κυκλοφόρησε το 2021 μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ τους που αναμένουμε μέσα στη χρονιά. Ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι γεμάτο ρυθμό, ενέργεια που ακούμε Non Stop…

The Chaw

Μια παρέα νεαρών μουσικών τελειώνοντας το γυμνάσιο το 2006, βρίσκονται όλοι μαζί στο Concord, στο East Bay και δημιουργούν την μπάντα των The Chaw. Πρόκειται για ένα τετραμελές Psych Rock συγκρότημα που αποτελείται από τους Stephen Schreffler (κιθάρα), Jarrod Taylor (κιθάρα), Joe Roethlisberger (ντραμς) και Jeff Tollefson (μπάσο, φωνητικά).

Ο ήχος τους είναι πολύ δυνατός σε χαρακτήρα, σκοτεινός και κυκλοθυμικός, παραπέμπει σε Soundtrack των κλασικών σπαγγέτι γουέστερν. Μεγάλες συγχορδίες και κοφτές κιθάρες μας ταξιδεύουν σε ψυχεδελικά ηχητικά τοπία μέσα από σκονισμένα μονοπάτια σε έναν ζωντανό κόσμο με έκδηλο το συναίσθημα της μοναξιάς.

The Chaw

Το βασικό θέμα της μουσικής τους είναι η ειλικρίνεια και η εμπειρία. Τα περισσότερα από τα θέματα είναι βιωματικά ενώ άλλα είναι φανταστικά για να περιγράψουν μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Συνήθως είναι ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, σε μια έρημο, ασπρόμαυρο και σχεδόν πάντα μοναχικό.

Από τους στίχους τους αυτός που καθορίζει καλύτερα την μπάντα, όπως λένε οι ίδιοι, είναι ο εξής: “Μέσα από το βαθύ και το σκοτάδι”… Είναι τα πρώτα λόγια που ηχογράφησαν, είναι μία περιγραφική τοποθεσία και υποδηλώνει ότι πάμε κάπου.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο The Chaw και τώρα ετοιμάζουν την νέα τους δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

The Chaw

Well I’m counting the hours and the days and every moment we choose
Unless we change
Change our mind
When we say we need more time
More time to arrive

Λοιπόν, μετράω τις ώρες και τις μέρες και κάθε στιγμή που επιλέγουμε
Εκτός κι αν αλλάξουμε
Αλλάξτε γνώμη
Όταν λέμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο
Περισσότερος χρόνος για να φτάσετε

The Chaw

For the hours and days months and years
The odds grow in our time
They still remember their one crime
Unless we change
Change our mind

Για τις ώρες και τις μέρες μήνες και χρόνια
Οι πιθανότητες μεγαλώνουν στην εποχή μας
Θυμούνται ακόμα το ένα έγκλημά τους
Εκτός κι αν αλλάξουμε
Αλλάξτε γνώμη

The Chaw

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background