Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Greenhornes – “Stay Away Girl” (Μείνε Μακριά Κορίτσι)

Από Στις 19 Δεκεμβρίου, 2021

Τα τραγούδια τους δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η έκφραση ανθρώπων που φτιάχνουν μουσική με αγάπη για… τη μουσική…

Οι Greenhornes παίζουν μουσική όχι για να κερδίσουν δόξα και χρήμα, ούτε είναι απλά ένα διασκεδαστικό χόμπι που τους ευχαριστεί, είναι η ίδια τους η ΖΩΗ. Η μουσική είναι το οξυγόνο τους, χωρίς αυτήν το πνεύμα και η ψυχή τους θα ήταν κενά.

The Greenhornes

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι από την μπάντα των The Greenhornes με τίτλο “Stay Away Girl”. Μία εκπληκτική μελωδία που κυκλοφόρησε το 2001 μέσα από το άλμπουμ The Greenhornes.

Δημιουργήθηκαν το 1996 στο Σινσινάτι του Οχάιο από τους Craig Fox (κιθάρα, φωνητικά), Jack Lawrence (μπάσο) και Patrick Keeler (ντραμς), με κλασικό γκαράζ ροκ και μπλουζ στυλ, οι Greenhornes έχουν αναγνωριστεί ευρέως ότι έκαναν ένα βήμα μπροστά στο ροκ κάνοντας ένα βήμα πίσω.

The Greenhornes

Μεγάλωσαν ακούγοντας τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα της Βρετανίας, όπως τους Kinks, The Who, The Zombies. Επηρεασμένοι από κλασικά μπλουζ τραγούδια της δεκαετίας του ’60 (Yardbirds, Rolling Stones) και τους Sonics, διαμόρφωσαν το δικό τους προσωπικό ύφος και έκαναν περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ταξιδεύοντας από Αμερική σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο ήχος τους είναι απλός, καθαρός, ευθύς, ανεπιτήδευτος, όπως το παλιομοδίτικο Rock’n’Roll.

The Greenhornes

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Gun For You το 1999 και στη συνέχεια ακολούθησε το 2001 το The Greenhornes.

Η μουσική τους έχει παρουσιαστεί και μέσα από ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια όπως Broken Flowers, Sons Of Anarchy, The Sopranos.

The Greenhornes

Stay away babe
I don’t want your love
Can’t feel my heart
Listen to my side

Μείνε μακριά μωρό μου
Δεν θέλω την αγάπη σου
Δεν μπορώ να νιώσω την καρδιά μου
Άκου την πλευρά μου

The Greenhornes

I don’t want your lie
The way you treat me
Girl, you know I could die

Δεν θέλω το ψέμα σου
Ο τρόπος που μου συμπεριφέρεσαι
Κορίτσι, ξέρεις ότι θα μπορούσα να πεθάνω

The Greenhornes

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background