Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Psychoviolets – “Screams”

Από Στις 14 Δεκεμβρίου, 2019

Όταν είσαι γνήσιος κι αληθινός δεν γίνεται να μη βγάζεις τέτοιες μουσικάρες όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως οι “The Psychoviolets”, φίλοι του Yellow Radio!!

Όλοι εμείς οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ, από όλο τον κόσμο, ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τις “κραυγές” των Psychoviolets, να ακουστούμε μέχρι κάτω την Κρήτη, σε μια ακόμη μάχη που δίνει σήμερα η ΟΜΑΔΑΡΑ μας!!!

Τους έχουμε φιλοξενήσει στην εκπομπή μας, μας έχουν στείλει ολοκαίνουρια κομμάτια τους που τα έχουμε παρουσιάσει πρώτοι σ όλη την Ελλάδα και τους αγαπάμε πάνω απ΄όλα για τη μοναδική και αναλλοίωτη μουσική και ερμηνεία τους που μας χαρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

The Psychoviolets

Αυθεντικοί, ταλαντούχοι, σεμνοί και ταπεινοί, με μοναδικό γνώμονα όλο αυτό τον καιρό τη δημιουργία και την κατάθεση της ψυχής τους με μια απαράμιλλη ευαισθησία. Έμπνευση τους δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο από τις εμπειρίες τους.

Επιλέξαμε για Τραγούδι της Εβδομάδας ένα από τα πιο αγαπημένα μας από τους The Psychoviolets , το Screams από το άλμπουμ Teen Trash Vol2 που κυκλοφόρησε το 1993. Ένα μοναδικό τραγούδι, με μια συγκλονιστική ερμηνεία που όσες φορές και να το ακούσουμε νιώθουμε μια ανατριχίλα σ΄όλο μας το κορμί και την ψυχή μας να ταξιδεύει στα ουράνια…

The Psychoviolets

Έχουν επηρεαστεί από New Wave, Garage, Psychedelic. Tα θέματα τους είναι αρκετά γοητευτικά, μια ανατριχιαστική ενδοσκόπηση, κάποιες φορές αρκετά νοσηρή. Ξεχώρισαν για το ερμηνευτικό και ψυχικό τους δόσιμο, αποτυπώνοντας ένα αίτημα ευθύτητας και γνησιότητας μέσα σε ένα περιβάλλον οδύνης σημαδεμένο από την αλήθεια της ζωής και τα ναρκωτικά.

Ξεκίνησαν ως Blues – Rock μπάντα με το όνομα The Violets Blues στο Lawrence του Kansas το 1982. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αλλάζουν το όνομα τους σε Ultraviolets εξελίσσοντας τον ήχο και το θέμα των τραγουδιών τους. Η αυξανόμενη φήμη τους ωθεί να αλλάξουν ακόμη μια φορά το όνομα τους σε Psychoviolets.

Λίγο πριν από τα τέλη της σταδιοδρομίας τους αντιμετώπισαν πολλά εσωτερικά προβλήματα και επιθέσεις με αποτέλεσμα να αλλάξουν κάποια από τα μέλη του συγκροτήματος. Αυτά τα ζητήματα και η χρήση ναρκωτικών ουσιών οδήγησαν στην διάλυση τους το 1995.

The Psychoviolets

Toν τελευταίο καιρό η μπάντα επανενώνεται με τους Jerry Landers-ντραμς, φωνητικά, Bob Ramskill-φωνητικά, κιθάρα, Art Space-κιθάρα πλήκτρα, Geoff Abegg-μπάσο, Steve Nunley-μπάσο και ξαναγυρνάει στο προσκήνιο με ζωντανές εμφανίσεις. Ταυτόχρονα ετοιμάζει το καινούριο τους άλμπουμ που ΦΥΣΙΚΑ θα παρουσιάσουμε πρώτοι στην Ελλάδα από το Yellow Radio 92.8!! Όπως εξάλλου κάναμε με ένα δείγμα της εκπληκτικής αυτής δουλειάς τους που μας είχαν στείλει πριν από μερικούς μήνες. Αυτό ειδικά το Mystified κάθε φορά που το ακούμε μας απογειώνει…

Ο Jerry Landers, ιδρυτικό μέλος της μπάντας και φίλος του ραδιοφώνου μας έχει φιλοξενηθεί και έχει μιλήσει στην εκπομπή μας!! Ελπίζει κάποια στιγμή να έρθουν να παίξουν και στη χώρα μας μιας και όπως λέει εμείς οι Έλληνες είμαστε από τους ωραιότερους θαυμαστές τους!!

Καλή σας ακρόαση!!!…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background