Το Yellow προτείνει: “School of Rock” (Ένα Σχολείο Πολύ Ροκ) στο Netflix

Από Στις 27 Ιουλίου, 2021

Η ροκ μουσική εκφράζει απλά τον εαυτό της, την αλήθεια. Είναι η αντίδραση απέναντι στην εξουσία, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει αυτή.

Μέσα στη δαιδαλώδη πλατφόρμα του Netflix, καθώς ψάχναμε πρόσφατα, ανακαλύψαμε την αγαπημένη μουσική κωμωδία “School of Rock”. Μία εξαιρετική ταινία του 2003 σε σκηνοθεσία του Richard Linklater, σενάριο του Mike White και πρωταγωνιστές τους Jack Black, Joan Cusack, Mike White, Sarah Silverman και Miranda Cosgrove. Ένας ταλαντούχος Jack Black που κλέβει την παράσταση με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του.

“School of Rock”

O Jack Black υποδύεται τον Dewey Finn έναν παθιασμένο μουσικό που τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος του έχουν κουραστεί από τα ανώριμα σκηνικά του και τα σόλο των 20 λεπτών και αποφασίζουν να τον απολύσουν. Ο Dewey είναι ανώριμος, ακατάστατος, εγωιστής, ανίκανος να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε εξουσία, κανόνα ή απόπειρα πολιτισμού, σχεδόν ακαταμάχητος και λατρεύει τη ροκ. Η καριέρα του φτάνει σε έναν ναδίρ όταν τελειώνει ένα σόλο πηδώντας εκστατικά από τη σκηνή και το αδιάφορο κοινό τον αφήνει να πέσει στο πάτωμα.

Εκπλήσσεται όταν τον διώχνουν από την μπάντα κι έρχεται αντιμέτωπος με ένα βουνό από χρέη και το τέρας της κατάθλιψης. Ο καλύτερος του φίλος και συγκάτοικος Ned (Mike White) υποκύπτει στις πιέσεις της μνηστής του και τον προειδοποιεί ότι σύντομα θα πρέπει να μετακομίσει αν δεν εξοφλήσει τα ενοίκια που χρωστάει.

“School of Rock”

Ένα απόγευμα, ο Dewey δέχεται ένα τηλεφώνημα για τον Ned από την διευθύντρια Mullins (Joan Cusack) ενός πολυτελούς σχολείου προετοιμασίας που χρειάζεται επειγόντως έναν αναπληρωματικό δάσκαλο για μερικές εβδομάδες. Ο Dewey αποδέχεται τη δουλειά για να μπορέσει να επιστρέψει τα χρήματα που οφείλει και προσποιείται πως είναι ο Ned καθώς αναλαμβάνει ως αναπληρωτής δάσκαλος της πέμπτης τάξης.

Σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με τους μαθητές του, παιδιά που ακολουθούν αυστηρούς κανόνες, είναι ντυμένα ομοιόμορφα με καθώς πρέπει στολές κι έχουν μάθει μέχρι στιγμής πως μόνο οι καλύτεροι ξεχωρίζουν και πρέπει να επιβραβεύονται.

“School of Rock”

Τους προτείνει λοιπόν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μία περίοδο διακοπών από τα μαθήματα τους μέχρι που τους ακούει να παίζουν στο μάθημα μουσικής. Αντιλαμβάνεται ότι οι μαθητές του είναι ταλαντούχοι μουσικοί, ενθουσιάζεται και αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Να δημιουργήσει μία ροκ μπάντα, αξιοποιώντας τα ταλέντα των μαθητών του σε συνδυασμό με το δικό του, για να πάρουν μέρος στον επερχόμενο διαγωνισμό Battle of the Bands και φυσικά να κερδίσουν το έπαθλο.

“School of Rock”

Εκπαιδεύει την νέα του ροκ μπάντα κρυφά, έτσι ώστε ο διευθυντής, το προσωπικό και οι γονείς να μην γνωρίζουν τίποτα για το σχέδιό του. Κάνει λαθρεμπόριο σε ηλεκτρικές κιθάρες και ντραμς και διδάσκει στα παιδιά την ιστορία της ροκ, τι είναι η ροκ.

Η ροκ μουσική εκφράζει απλά τον εαυτό της, την αλήθεια. Είναι η αντίδραση απέναντι στην εξουσία, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει αυτή.

“School of Rock”

Ο Dewey εμπνέει τα παιδιά, τα βοηθάει να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Τους μαθαίνει τη μαγεία και τη δύναμη της ομαδικότητας, όλοι είναι απαραίτητοι κι έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα, στην μπάντα. Από τον κιθαρίστα και τα κορίτσια στα φωνητικά μέχρι τον υπεύθυνο για τα ειδικά εφέ και την μάνατζερ. Με σκληρή δουλειά, συνεργασία και τη συμμετοχή όλων η μπάντα των “The School of Rock” είναι έτοιμη για να πετύχει!

“School of Rock”

Η μεγάλη μέρα φτάνει αλλά λίγο πριν τον διαγωνισμό το ψέμα του Dewey αποκαλύπτεται…

Η ταινία είναι πλημμυρισμένη από ροκ μουσικά κομμάτια όπως “Stay Free” The Clash, “Immigrant Song” Led Zeppelin, “Ballrooms of Mars” T.Rex, “Touch Me” The Doors, “TV Eye” The Stooges, “Ride into the Sun” The Velvet Underground και πολλά άλλα, που περιλαμβάνονται στο ομότιτλο άλμπουμ “School of Rock” Soundtrack που κυκλοφόρησε το 2003.


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background