160 καλλιτέχνες και μπάντες παίζουν μουσική για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Μόρια

Από Στις 28 Σεπτεμβρίου, 2020

“Unity Vol 1” είναι ο τίτλος αυτής της τεράστιας, συλλογικής, μουσικής προσπάθειας, που τα έσοδά της θα δοθούν για τις ανάγκες των προσφύγων στη Μόρια

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχώρησε η ομάδα Unity, συγκεντρώνοντας 160 κομμάτια από ισάριθμους Έλληνες καλλιτέχνες, κυκλοφορώντας έτσι μια συλλογή, τα έσοδα της οποία θα στηρίξουν έμπρακτα τους πρόσφυγες της Μόριας.

160 μουσικοί και μπάντες έχουν συνεισφέρει με τραγούδια τους στη συλλογή με τον τίτλο “United Vol 1”, που διατίθεται μέσα από την πλατφόρμα Bandcamp.

Η συλλογή διατίθεται ηλεκτρονικά και κοστίζει κατ’ ελάχιστον 5 ευρώ. Υπάρχουν όμως και επιλογές αγοράς με πρόσθετα, όπως μπλoύζες και αυτοκόλλητα. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων.

Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Jack Heart & The Love Ghosts, Mani Deum, MC Yinka, Monovine, Mr. Highway Band, Nalyssa Green, Nightstalker, Planet of Zeus, Puta Volcano, Rotting Christ, Sigmataf, The Big Nose Attack, The Dark Rags, The Last Drive, The Noise Figures, Yovel, Βέβηλος, Εισβολέας, Λεξ, Καταχνιά, Δημήτρης Μυστακίδης, Τζαμάλ, Υπόγεια Ρεύματα, 1000mods, 12ος Πίθηκος, Afformance, Bazooka, Chain Cult, Empty Frame.

Το κοινό κάλεσμα των καλλιτεχνών

“Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το “Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης” της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί -o αριθμός που γνωστοποιήθηκε- έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα και χωρίς κάποια από τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους αγαθά. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική!

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 160 τραγούδια από ισάριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του Bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, Pins, Stickers και Signed Prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.

Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.

We stand united”

https://unitygr.bandcamp.com/?fbclid=IwAR27Q6d3Gh6bmQPtC951CiFnTeOH7Vy51sLZPDfD09NOCFDzwkHYdkRbarg


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.Τώρα παίζει

Title

Artist

Background