Ένα κομμάτι από την καρδιά τους μας χαρίζουν οι 16 Horsepower στο νέο κανάλι μας στο SoundCloud

Εύη Αλεξίου January 3, 2017

1.00:00 Flowers In My Heart, 2.03:12 Praying Arm Lane, 3.06:31 Brimstone Rock, 4.11:02 American Wheeze, 5.15:20 Sinnerman (Cover), 6.19:30 For Heaven’s Sake, 7.24:21 De-Railed, 8.27:42 Splinters, 9.32:57 Hutterite Mile, 10.37:03 Burning Bush, 11.41:02 Beyond The Pale, 12.44:44 Silver Saddle

Σε κάθε τους τραγούδι καταθέτουν την ψυχή τους και την καρδιά τους… αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό στον τρόπο που εκφράζονται οι 16 Horsepower

Με αυτούς τους μοναδικούς ήχους από το ακορντεόν έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες, νιώθοντας ρίγη συγκίνησης να μας διαπερνάν, έχουμε ξημερωθεί άπειρα βράδια παρέα μαζί τους, μα πάνω απ’όλα έχουμε μοιραστεί αυτό που μας χαρίζουν απλόχερα με την μουσική τους… την κατάθεση της ψυχής τους… και γι’ αυτό τους αγαπάμε λιγάκι παραπάνω.

Μια τέτοια μπάντα λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από το Yellow, εκτός από τις Playlist του ραδιοφώνου, που παίζουν από την αρχή της λειτουργίας του, τώρα τους ακούμε και στο νέο κανάλι μας στο SoundCloud.

David Eugene Edwards – 16 Horsepower

Οι 16 Horsepower δημιουργήθηκαν στο Ντένβερ του Κολοράντο το 1992 από τους David Eugene Edwards, την ψυχή της μπάντας, και τους Jean-Yves Tola και Pascal Humbert. Η μουσική τους επικαλέστηκε συχνά θρησκευτικές εικόνες που ασχολούνται με σύγκρουση, λύτρωση, τιμωρία και ενοχή μέσω των στίχων του Edwards και ένα πάντρεμα της ροκ μουσικής με τις πιο παραδοσιακές όπως Bluegrass, Gospel και μουσικών οργάνων Appalachian. Η βάση της μουσικής τους παραμένει η εναλλακτική Country και η Folk εμπλουτισμένη από στοιχεία που προέρχονται από το Gothic και το Post-Punk. Όλα αυτά, λειτουργούν ως υπόβαθρο για την εκστατική, ενίοτε σπαρακτική φωνή του, ίσως τη μοναδική που μπορεί να φέρει τόσο πολύ στο νου τον μοναδικό Jeffrey Lee Pierce, η οποία εξιστορεί τις εμμονές και τα πάθη του, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες κάθαρσης και θρησκευτικής κατάνυξης.

David Eugene Edwards – 16 Horsepower

Έχουν επηρεαστεί από τους Joy Division, Gun Club, Nick Cave και Birthday Party και τη χριστιανική πίστη.

“Ο Θεός δεν είναι σαν κι εμάς, δεν συμπεριφέρεται όπως εμείς, δεν θα κρίνει όπως εμείς. Είναι ελεήμων. Εμείς δεν είμαστε ελεήμονες…”, David Eugene Edwards.

Μετά από την κυκλοφορία τεσσάρων άλμπουμ και πολύ επιτυχημένες περιοδείες, τον Απρίλιο του 2005 το συγκρότημα ανακοίνωσε την επίσημη διάσπασή τους λόγω προσωπικών, πολιτικών και πνευματικών διαφορών.

16 Horsepower

Στο σημερινό Mixtape του Yellow αφήστε την ψυχή σας να αισθανθεί αυτή τη σπαρακτική φωνή του David Eugene Edwards, τους μοναδικούς ήχους από ακορντεόν και μπάντζο, αφήστε την ελεύθερη να πετάξει… τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο νέο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud, https://soundcloud.com/user-152801005
Τώρα παίζει

Title

Artist

Background