Το νέο άλμπουμ των Cranberries κυκλοφορεί με τον τίτλο “Ιn the End”

Από Στις 12 Μαΐου, 2019

Το τελευταίο album των The Cranberries φέρει τον τίτλο “In the End” και κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες

Στις 15 Ιανουαρίου του 2018 ανακοινώθηκε ο θάνατος της frontwoman του συγκροτήματος, Dolores o’ Riordan. Η άγρια φωνή και το yodeling της Dolores έχουν αφήσει το στίγμα τους στα 90’s. Οπότε, η είδηση του θανάτου της ήταν λίγο σαν μια κλωτσιά στα μούτρα. Παρ’ όλα αυτά, το 2017 είχε ολοκληρωθεί η πρώιμη φάση της ηχογράφησης των φωνητικών της Dolores πάνω στο νέο υλικό του συγκροτήματος, ώστε γίνεται δυνατή η κυκλοφορία του “In the End”, ενός δίσκου που λειτουργεί ως επικήδειος για την τραγουδίστρια.

Το album ξεκινάει ειρωνικά, με τον στίχο «Remember the night at a hotel in London» και το κομμάτι “All over now”, που ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε από το νέο δίσκο. Κάπως έτσι, ειρωνικά, λειτουργούν και πολλοί άλλοι στίχοι και τίτλοι κομματιών μέσα στο δίσκο (π.χ. το ομότιτλο “In the End”, το “Wake me when it’s over”). Η γενικότερη ατμόσφαιρα του “In the End” είναι αρκετά βαριά και ενδεχομένως αντικατοπτρίζει τη συναισθηματική κατάσταση της τραγουδίστριας.

Τα φωνητικά στα περισσότερα κομμάτια σου δίνουν την αίσθηση πως η φωνή της Dolores έχει πια δαμαστεί και δεν φέρει την ένταση των προηγούμενων δίσκων. Τα τραγούδια είναι ως επί το πλείστον γραμμένα για κιθάρες, drums και φωνή. Ελάχιστα είναι τα κομμάτια, στα οποία εμφανίζονται επί πλέον έγχορδα, όπως το ομότιτλο, το “Catch me if you can” και το πανέμορφο “Lost”, όπου το τσέλο δίνει την απαιτούμενη ώθηση σε ένα κομμάτι, που φέρνει στο νου τους Cranberries της εποχής του “Daffodil’s Lament”.

Το “A place I know” είναι ένα από τα κομμάτια, που εύκολα ξεχωρίζουν. Είναι ίσως το πιο «χαρούμενο» απ’ όλα, χωρίς να ξεφεύγει από τη μελαγχολία, που διακατέχει όλες τις μουσικές γραμμές του δίσκου. Παρόμοια αίσθηση σου δίνει και το “Illusion”, ενώ μέσω του “The Pressure” μπορεί κανείς να κλέψει μια ματιά από την αίσθηση του να βρίσκεσαι σε μόνιμο στρες («so many brick walls»).

Φαντάζομαι πως, δεδομένων των συνθηκών, η κυκλοφορία αυτού του δίσκου θα ήταν μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα κίνηση για το συγκρότημα. Ωστόσο, νιώθω ότι άξιζε να παραδοθούν τα κύκνεια άσματα της Dolores στους fans της και πιστεύω πως και η ίδια θα ενέκρινε και θα ήταν περήφανη για τη δουλειά που έγινε.

Πηγή:rockinathens.gr


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τώρα παίζει

Title

Artist

Background