Οι επιβλητικοί ήχοι των Αnd Also The Trees στο νέο κανάλι του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 5 Μαΐου, 2020

“Δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει κι αυτό από μόνο του λειτουργεί σαν έμπνευση. Προσωπικά νιώθω ότι χρειάζομαι να είμαι δημιουργικός για να νιώθω ζωντανός στο έπακρο…”, Simon Huw Jones

Οι Αnd Also The Trees είναι μία μπάντα χαμηλών τόνων, δεν απόκτησαν ποτέ τη δόξα αντίστοιχων συγκροτημάτων, δεν έγιναν ποτέ όνομα πρώτου μεγέθους γιατί ποτέ δεν έπαιξαν το παιχνίδι της Show Biz. Έχοντας προσηλωμένη μουσική κατεύθυνση, σταθερή ποιότητα, τίμιες προθέσεις και ένθερμους οπαδούς, έχουν φτάσει σε επίπεδα σεβασμού και αξιοπρέπειας όσο λίγοι.

Είναι υπόδειγμα γνησιότητας, αφοσίωσης και ειλικρίνειας και γι’ αυτό και επιζούν και δημιουργούν τίμιους δίσκους και γι’αυτό φυσικά τους αγαπάμε!

Αnd Also The Trees

Ξεκίνησαν την μουσική τους πορεία στο Inberrow, ένα μικρό αγροτικό χωριό του Worcestershire στα τέλη των 70’s, διαφέροντας αρκετά ως προς τη θεματολογία των τραγουδιών τους από τα υπόλοιπα ομοειδή συγκροτήματα της γενιάς τους.

Πηγή της έμπνευσης τους το κίνημα του Post Punk, το οποίο βρισκόταν τότε σε πρώιμο στάδιο, τα τοπία και το αγροτικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν, η ποίηση, οι ταινίες, οι πίνακες, οι φωτογραφίες, τα βιβλία, η ζωή, η μουσική, τα ταξίδια.

Αnd Also The Trees

Η αρχή έγινε με ένα Demo που έστειλαν στους επίσης ανερχόμενους τότε Cure και το οποίο στάθηκε αφορμή για την γνωριμία και την μετέπειτα συνεργασία των δύο συγκροτημάτων.

Το πρώτο τους “επίσημο” ομώνυμο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1983 αντανακλώντας τις πρώιμες Post Punk ρίζες τους. Το Virus Meadow το 1986 όμως, ήταν αυτό που καθόρισε την ιδιαίτερη ταυτότητα του συγκροτήματος, αλλά και το κοινό του, το οποίο ενθουσιάστηκε από τις μελαγχολικές μελωδίες της κιθάρας του Justin Jones που θύμιζαν σε αρκετά σημεία μαντολίνο και τους βαθιά ποιητικούς στίχους του Simon Huw Jones.

Η περίοδος που ακολουθεί είναι και η πιο επιτυχημένη τους, οι εξαντλητικές τους περιοδείες, αλλά και τα εξαιρετικά άλμπουμ, τους κάνουν ιδιαίτερα γνωστούς στην Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ.

Αnd Also The Trees

Το διάστημα 1998-2003 οι ΑΑΤΤ εξαφανίζονται από την μουσική σκηνή και πολλοί κάνουν λόγο για διάλυση τους. Στην πραγματικότητα περνούν μια φάση ενδοσκόπησης όπως δηλώνουν οι ίδιοι, από την οποία προκύπτει το Further From the Truth, το οποίο ηχογραφήθηκε στον τόπο στον οποίον μεγάλωσαν, το Worcestershire. Πιο σκοτεινό από τα υπόλοιπα, σηματοδοτεί την επιστροφή τους στην “αγροτική” μελαγχολία. Το 2005 γιορτάζουν τα 25α τους γενέθλια με την κυκλοφορία του Best of 1980-2005.

Ακολούθησαν τα άλμπουμ (Listen to) The Rag and Bone Man, Driftwood, Hunter not the Hunted και Born Into The Waves.

Οι ΑΑΤΤ αγαπάνε ιδιαίτερα την Ελλάδα και οι εμφανίσεις που έχουν κάνει στη χώρα μας το 2004 και το 2018 έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας για καιρό.

Αnd Also The Trees

“Δύσκολα θα βρεις τραγουδιστή που απαγγέλλει με στόμφο ή τραγουδά τόσο μελοδραματικά εξαιρετικούς ποιητικούς στίχους χωρίς να καταντά γραφικός αλλά αντιθέτως να κρέμεσαι από αυτά που τραγουδά, να σε κάνει να νιώθεις αυτό που θέλει να εκφράσει εκείνη τη στιγμή. Δύσκολα επίσης θα βρεις κιθαρίστα που δημιουργεί κόσμους ολόκληρους με τις μελωδίες και τα ριφ του, όπου βρίσκεις διέξοδο και χάνεσαι μέσα σ αυτά όταν τα βρίσκεις σκούρα. Δύσκολα θα βρεις μπάντα που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω συν την μαστοριά στο να γράφουν και να ενορχηστρώνουν τραγούδια που σε απαγάγουν και σε κρατούν στην νοσταλγική και ονειροπόλα διάσταση τους.”

Αnd Also The Trees

Στο σημερινό Mixtape η μεγαλοπρεπής μπάντα των Βρετανών And Also The Trees μας υποδέχεται στο θαυμαστό της κόσμο, έναν κόσμο πλημμυρισμένο από επιβλητικούς ήχους και στίχους ποιητικούς, έχοντας ως πηγή έμπνευσης την αγγλική ύπαιθρο… τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!!…

1.00:00 6th Floor Elevator Blues, 2.03:33 Brother, 3.07:52 In My House II, 4.10:36 Lady D’Arbanville, 5.15:01 Paradiso, 6.20:23 Roulette, 7.25:25 Seasons And The Storms, 8.29:20 Shaletown, 9.33:31 The Beautiful Silence, 10.37:26 The Lights Of Phoenix, 11.41:25 The Man Who Ran Away, 12.46:09 The Obvious, 13.51:12 There Was A Man Of Double Deed, 14.54:18 Red Valentino


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background