Οι Σουηδοί The Nomads στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 24 Φεβρουαρίου, 2021

Το Rock’n’Roll της ζωής τους έχουν απολαύσει όσοι τυχεροί τους έχουν παρακολουθήσει Live να καταθέτουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή.

Το ότι δεν γνώρισαν εμπορική επιτυχία δεν φάνηκε να τους πτοεί καθόλου αφού εδώ και τέσσερις δεκαετίες συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια.

Να παίζουν Rock’n’Roll μέσα από την καρδιά τους με τη γνησιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Οι Nomads δημιουργήθηκαν το 1981 στη Σόλνα της Σουηδίας από τους Hans Östlund, Nick Vahlberg, Joakim Tärnström και Ed Johnson και θεωρούνται ως ένα από τα πιο επιδραστικά Garage Rock συγκροτήματα όλων των εποχών. Η μουσική που τους άρεσε ήταν από αμερικάνικες πανκ μπάντες όπως οι MC5, The Stooges, Roky Erikson, The Cramps, The Ramones, New York Dolls και αποτέλεσε έμπνευση για την ταυτότητα του συγκροτήματος.

The Nomads

Η πρώτη κυκλοφορία τους ήρθε τον Νοέμβριο του 1981 όταν ο πατέρας του Χανς έβαλε ένα Single 7′ στη δική του ετικέτα. Το πρώτο τους άλμπουμ έρχεται το 1983 με τίτλο “Where the Wolf Bane Blooms” γνωρίζοντας πολλή μεγάλη επιτυχία και μέσα στη χώρα τους αλλά στάθηκε και ως αφορμή στο να γίνουν γνωστοί εκτός συνόρων. Όλη η Ευρώπη γνωρίζει από κοντά το Rock’n’Roll των Σουηδών, χορεύει στους συναρπαστικούς ρυθμούς τους και τους ακολουθεί πιστά.

Η φήμη τους ταξιδεύει μέχρι τις ΗΠΑ και στις αρχές του 1985 κυκλοφορούν το άλμπουμ “Outburst” στην αμερικανική ετικέτα Homestead το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα νέο-γκαράζ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

The Nomads

Δεν γνώρισαν ποτέ την επιτυχία που τους άξιζε, δεν είχαν υποστήριξη ούτε από το ραδιόφωνο ούτε από την τηλεόραση καθώς κινήθηκαν εκτός κυκλωμάτων. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που οι ηχογραφήσεις και οι περιοδείες έχουν μειωθεί εξακολουθούν να εμφανίζονται, με τα εναπομείναντα μέλη, σε περιοχές της Σκανδιναβίας.

The Nomads

Στο σημερινό Mixtape του Yellow ακούμε αυθεντικό Rock’n’Roll από τους Nomads όπως μόνο αυτοί ξέρουν να παίζουν… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

The Nomads

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Call Off Your Dogs, 2.02:49 Real Gone Lover, 3.05:14 New Generation, 4.07:57 Knowledge Comes With Death’s Release, 5.10:46 Don’t Pull My Strings, 6.13:34 I Don’t Need No Doctor, 7.16:44 Don’t Tread On Me, 8.20:09 The Bad Times Will Do Me Good, 9.23:35 Lowdown Shakin’ Chills, 10.27:14 I Have Always Been Here Before, 11.31:10 Fire And Brimstone, 12.36:17 Holyhead, 13.41:37 Where The Wolf Bane Blooms


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background