Οι Killing Joke στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 6 Ιανουαρίου, 2023

Θυμωμένος, κλειστοφοβικός, ακατέργαστος και άβολος, ο ήχος τους φαινόταν να απορροφά το ανήσυχο συναίσθημα της εργατικής τάξης και να το μετατρέπει σε ένα νέο και απειλητικό μουσικό στυλ. Το βιομηχανοποιημένο, Θατσερικό Ηνωμένο Βασίλειο αποτυπώνεται τέλεια σε ηχητική μορφή.

Με μια άγρια ​​ευφυΐα συν μια δίψα για εσωτερική γνώση που ταιριάζει με μια μουσική που είναι σπλαχνική και σχεδόν πνευματική στο αρχέγονο πνεύμα της, οι Killing Joke δεν μοιάζουν με κανένα άλλο συγκρότημα. Πρόκειται για ένα γκρουπ που βγήκε από το πανκ και στη συνέχεια ξεκίνησε ένα από τα πιο αξιόλογα και ιδιότυπα ταξίδια όλων των εποχών. Η διαρκώς εξελισσόμενη ιστορία τους αποτυπώνεται με μια σειρά από σκοτεινά, αποκαλυπτικά τραγούδια. Έχουν συνδυάσει επιτυχώς την ντίσκο και τη φανκ και μια σαμανική σοφία με τη σκοτεινή πλευρά του πανκ.

Τα τραγούδια τους είναι μια χιονοστιβάδα ήχων που ενδυναμώνει, ενώ σε κάνει να ξυπνάς. Τα θέματα τους είναι πολιτικά, αντικαπιταλιστικά και μελλοντικά… Ασχολούνται με το απόκρυφο, τη δύναμη της φύσης και την ευθύνη της ανθρώπινης φυλής.

Killing Joke

Οι Killing Joke δημιουργήθηκαν το 1979 στο Λονδίνο από τους Jaz Coleman και Paul Ferguson κι έγιναν σχεδόν αμέσως διαβόητοι χάρη σε μια αναρχική στάση, τις ασυγχώρητες για πολλούς πολιτικές απόψεις και τον ήχο που ξεχωρίζει.

Ο αρχικός ντράμερ “Big Paul” Ferguson κάποτε περιέγραψε τη μουσική τους ως “ο ήχος της γης που κάνει εμετό”. Κιθάρες με άφθονη παραμόρφωση και ρεφρέν, ντραμς και παραμορφωμένα ηλεκτρικά μπιτς, βαριά, Funky και χορευτικά, πλήκτρα και συνθεσάιζερ με ήχους New Wavemusic, συνήθως όλα ταυτόχρονα κι ο Coleman είτε τραγουδώντας με ακουστική φωνή, τραγουδώντας σε στυλ ομιλίας ή φωνάζοντας με κακόβουλο γρύλισμα.

Killing Joke

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως απεικόνιση ενός εντελώς ζοφερού, μηδενιστικού κόσμου όπου η καταστροφή είναι ο κανόνας και η ευτυχία απουσιάζει μόνιμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει άφθονο φως και σκιά, είναι επιρρεπείς σε στιγμές σκοτεινής κωμωδίας, τέχνης και ηρεμίας και πάνω από όλα παραμένουν πιστοί στη δική τους αγάπη για την τέχνη τους.

Αν και δεν έκαναν ποτέ εμπορική επιτυχία η επιρροή τους στην εναλλακτική μουσική και την ποπ κουλτούρα ήταν τεράστια. Το συγκρότημα αναγνωρίζεται κυρίως ως βασικό πρόσωπο στο αγγλικό Post-Punk κίνημα και το ζοφερό στυλ τους βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Goth και την Industrial μουσική. Έχουν εμπνεύσει μια σειρά από άλλες μπάντες συμπεριλαμβανομένων των Nirvana, Nine Inch Nails, Slipknot, Insane Clown Posse, Prong, The Prodigy, Depeche Mode, Hole, Metallica, λίγοι, ωστόσο, έχουν πλησιάσει την έμφυτη δύναμη τους.

Killing Joke

Στο νέο Mixtape του Yellow οι Killing Joke αντικατοπτρίζουν το χάος γύρω μας με ένα τσουνάμι του καθαρού ήχου τους… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Killing Joke

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Pssyche (Live), 2.04:48 Complications, 3.07:55 Feast Of Blaze, 4.11:29 Eighties, 5.15:28 Wardance, 6.19:14 Tension, 7.23:48 Follow The Leaders, 8.29:25 Pssyche, 9.34:24 Darkness Before Dawn, 10.39:43 Love Like Blood, 11.44:08 Primitive


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background