Οι Mecano Un-Ltd. στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 20 Μαΐου, 2021

Σκοτεινοί στίχοι, πένθιμες μελαγχολικές μελωδίες, αργόσυρτες ηλεκτρισμένες κιθάρες, η ανάδυση στη κόλαση και η κατάβαση στην ευτυχία, μουσικά κομμάτια που δεν τα έβρισκες ποτέ!

Δημιουργός των Mecano Un-Ltd., ο Dirk Polak είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς τραγουδιστές, συνδυάζει την υπερβάλλουσα, σκοτεινή τραγικότητα ενός Ian Curtis με τη θεατρική στόφα ενός Gavin Friday.

Είναι ικανός να ερμηνεύει έναν τόνο υψηλότερα από την μπάντα, αρκεί να βγαίνει το πάθος και το συναίσθημα, και να ελίσσεται μέσα σε χρωματισμούς από την ευαισθησία ενός ποιητή, μέχρι την απόγνωση και την βαριά απαγγελία ενός που διαβάζει ένα μανιφέστο ή μια προκήρυξη σε διαδήλωση.

Dirk Polak – Mecano Un-Ltd.

Η ιστορία τους ξεκίνησε στο Άμστερνταμ με μια ζωγραφιά του Dirk Polak το 1977, που είχε κάνει επηρεασμένος από ένα φυλλάδιο που εσωκλείονταν σε μια συσκευασία από ένα παιχνίδι Meccano που είχε φτιαχτεί στα 30’s. Από τότε, ο Dirk υπηρετούσε το όραμα ενός κόσμου φτιαγμένο από Mecanno. Meccano στη ζωγραφική, Meccano στη γλυπτική, Meccano στους στίχους και στη μουσική.

Αυθεντικό Post-Punk πνεύμα της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησαν από το Punk Rock, οι Mecano υιοθέτησαν έναν χαρακτήρα που τους έφερε κοντά στο κίνημα του New Wave και του Art Punk. Eπηρεάστηκαν από καλλιτέχνες όπως ο Andre Breton, Paul Eluard και πάνω απ’ όλους τον Ρώσο ποιητή Maiakovski οριοθετώντας έτσι την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Με κυκλοφορίες όπως τα Untitled, Subtitled, Autoportrait και μερικά εξαιρετικά Singles καθιερώθηκαν σε ένα στενό κύκλο μουσικόφιλων της δεκαετίας του 1980.

Dirk Polak – Mecano Un-Ltd.

44 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη ζωγραφιά διατηρούν τις ίδιες σταράτες απόψεις, κοφτερό στίχο και ασίγαστες μουσικές ανησυχίες. Ηθικές και πολιτικές αρχές που παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες. Αποτελούν μία από τις αδικημένες μπάντες του Post-Punk εκπέμποντας μια αλήθεια τόσο πολύτιμη για την εποχή μας όσο και οι σταγόνες νερού στην έρημο.

Με παραλλαγή του αρχικού σχήματος και ονόματος, οι Mecano Un-Ltd. του Dirk Polak μαζί με τους Mick Ness, Sin Banovic, Mark Ritsema, Peter Jessen και Idan Karucci κυκλοφορούν το 2020 το Single “Noble Bliss”.

Dirk Polak – Mecano Un-Ltd.

Για τους ακροατές του Yellow συγκεντρώσαμε τα μανιφέστα, τα ακριβοθώρητα κομμάτια των Mecano Un-Ltd. στο σημερινό Mixtape… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Dirk Polak – Mecano Un-Ltd.

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Untitled2 2.04:38 Robespierre Re-Marx, 3.08:32 Serialized City, 4.12:34 In Still Life, 5.16:58 All Suits One Case, 6.20:32 The Escapist, 7.23:47 Robespierre Re-Marx2, 8.26:15 Untitled, 9.31:18 Some Say Unwillingly


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background