Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Black Market Karma – “Can Opener” (Ανοιχτήρι)

Από Στις 31 Δεκεμβρίου, 2022

“Εάν είστε ειλικρινείς, εργάζεστε σκληρά και κάνετε κάτι που αξίζει τον κόπο, οι άνθρωποι θα το καταφέρουν τελικά, ακόμη κι αν μπορεί να πάρει πολύ χρόνο”, Stan Belton.

Με ανόθευτη ειλικρίνεια και δυναμισμό στην ηχητική τους προσέγγιση ενσωματώνουν Folk, Blues, World Music και Neo Psychedelia, επηρεασμένοι από την ποπ και την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του ’60.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα, είναι το “Can Opener” από τους Black Market Karma. Κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ Upside Out Inside Down και μας έχει καθηλώσει με την ανεπιτήδευτη ομορφιά του.

Black Market Karma

Οι Black Market Karma δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 2007 από τον Stan Belton εκπληρώνοντας έτσι το όραμα του. Να μπει δηλαδή σε ένα δωμάτιο και με λίγο εξοπλισμό να κάνει ένα άλμπουμ βασισμένος στις δικές του δυνάμεις. Αυτός είναι ο στόχος του ακόμα και σήμερα που εξακολουθεί να συμμετέχει άμεσα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και να βρίσκει τρελή έμπνευση δουλεύοντας με αυτό τον τρόπο.

Black Market Karma

Το μουσικό τους στυλ έχει επηρεαστεί από τις μελωδίες και την φιλοσοφία των Beatles, The Velvet Underground, Bob Dylan, Johnny Cash, The Brian Jonestown Massacre.

Αυτό τους κάνει να ξεχωρίσουν είναι η δική τους ταυτότητα που βασίζεται σε ένα χώρο ειλικρίνειας έξω από τυποποιημένα καλούπια. Οι συνθέσεις τους αποτυπώνουν έμπνευση και έκφραση, είναι γεμάτες ειλικρίνεια βγαλμένες αβίαστα μέσα από την ψυχή.

Black Market Karma

Καθώς όταν ξεκίνησαν δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα ούτε δημόσιες σχέσεις ή δισκογραφική εταιρεία να τους στηρίξει, αποφάσισαν να προσεγγίσουν τους ακροατές προσφέροντας απλά τα άλμπουμ τους δωρεάν, διαδικτυακά στη δική τους ιστοσελίδα. Μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα καλό κάρμα για τον εαυτό τους χαρίζοντας την μουσική τους, έτσι πήραν και το όνομα τους, Black Market Karma.

Black Market Karma

Ο πρώτος τους δίσκος Comatose κυκλοφόρησε το 2012 και την ίδια χρονιά ακολούθησαν άλλοι τρεις Cocoon, Easy Listening και Semper Fi. Το συγκρότημα είχε πολλές αλλαγές στη σύνθεση του με βασικά μέλη τους Stan Belton, τον αδελφό του Finley και τη Louisa Pili και πιο πρόσφατους τους Matt Bruce στα ντραμς και τον Octave Meynieux στο μπάσο.

Το τελευταίο τους άλμπουμ Aped Flair & Hijacked Ideas κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ένα έργο που επινοήθηκε κατά τη διάρκεια του Lockdown του 2020.

Black Market Karma

“Can Opener”

Lay your head on me
I’ll carry the weight
Run your dreams by me
I’ll try and relate
Will we ever see?

Ξάπλωσε το κεφάλι σου πάνω μου
θα σηκώσω το βάρος
Τρέξε τα όνειρά σου δίπλα μου
Θα προσπαθήσω να το αφηγηθώ
Θα δούμε ποτέ;

Black Market Karma

Circles in my head
A stone’s throw away
It’s in what we said
It works on today
And we’ll see
I know

Κύκλοι στο κεφάλι μου
Σε απόσταση αναπνοής
Είναι σε αυτό που είπαμε
Λειτουργεί σήμερα
Και θα δούμε
Το ξέρω

Black Market Karma

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας
  1. return my domain for registration   On   5 Μαρτίου, 2024 at 9:26 μμ

    First of all I would like to say fantastic blog! I had a quick
    question which I’d like to ask if you do not
    mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing.
    I’ve had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out.
    I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted simply just trying
    to figure out how to begin. Any ideas or tips?
    Thanks!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background