Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Jet Black Berries – “So Hard To Leave” (Τόσο Δύσκολο να Φύγω)

Από Στις 6 Φεβρουαρίου, 2021

Ήχος απλός, καθαρός, ειλικρινής, που όσα χρόνια και να περάσουν παραμένει σύγχρονος και αναλλοίωτος όπως όταν τον πρωτακούσαμε.

Οι Jet Black Berries είναι ένα σπουδαίο συγκρότημα της Underground σκηνής που ενώ δεν έκανε εμπορική επιτυχία έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον πλανήτη. Μια μπάντα που όσοι την γνωρίζουν την έχουν λατρέψει. Επέλεξε να αφοσιωθεί αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή μουσικής και αυτό πολλές φορές αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο καθώς δεν υπήρχαν πάντα οι πόροι για να ολοκληρωθεί η κυκλοφορία ενός άλμπουμ.

Παρέμειναν, από άποψη, μακρυά από το κύκλωμα των δισκογραφικών “θυσιάζοντας” (για πολλούς), δόξα και μια μεγάλη καριέρα. Για την ιστορία, πέρα από μερικές φωτογραφίες τους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για την μπάντα είναι απειροελάχιστες.

Jet Black Berries

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “So Hard To Leave” από τους Jet Black Berries. Κυκλοφόρησε το 1986 μέσα από το άλμπουμ Desperate Fires, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που κάθε φορά που το ακούμε μας πλημμυρίζει η επιθυμία να το χορέψουμε!

Η ιστορία των Jet Black Berries ξεκινάει το φθινόπωρο του 1976 όταν στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης μια παρέα, που αποτελείται από τους Kevin Patrick, Gary Trainer, Dale Smeadley, Bob Mccarthy και Mark Schway, δημιουργούν την μπάντα με το όνομα New Math. Το πρώτο τους EP κυκλοφόρησε το 1981 με τίτλο “The Walk Among You” και διατηρώντας το ίδιο σχήμα, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αλλάζουν το όνομα τους σε Jet Black Berries.

Jet Black Berries

Το συγκρότημα εξελίσσεται πέρα από τα όρια του Punk Rock και New Wave αναμιγνύοντας στοιχεία του Gram Parsons, Rockabilly και του Punk Rock των The Gun Club and The Cramps. Συμμετείχαν στο περίφημο Soundtrack “Return of the Living Dead” μαζί με τους Cramps, The Damned και τον θρυλικό Roky Erickson.

Κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ Sundown on Venus (1984), Desperate Fires (1986) και Animal Necessity (1988) και μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα επιστρέφουν με Live εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Jet Black Berries

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background