Το Τραγούδι της Εβδομάδας: One Sentence Supervisor – “Reflections On The Wall Pt. I (Before We Opened The Trunk)”

Από Στις 4 Δεκεμβρίου, 2021

“Η μουσική και η τέχνη γενικά είναι τους σπάνιους τομείς της κοινωνίας που δεν είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένοι, πλήρως υποταγμένοι στη λογική της αγοράς, είναι χώροι δημιουργίας που μας επιτρέπουν να σπάσουμε την καθημερινότητα που μας διαβρώνει”, Donat Kaufmann.

Από τους πιο ενδιαφέροντες σχηματισμούς στην τρέχουσα ελβετική μουσική σκηνή συνδυάζουν επαναλαμβανόμενη ροκ, αραβική μουσική και ιδιόμορφη ποπ. Οι One Sentence Supervisor έχουν την ικανότητα να διαβάζουν το περιβάλλον αξιοποιώντας τις τρέχουσες συζητήσεις, παίζοντας τόσο με τους φόβους μας, τις ελπίδες μας όσο και αυτό το αίσθημα αδυναμίας απέναντι στις μεγάλες τρέχουσες κοινωνικές αλλαγές.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Reflections On The Wall Pt. I (Before We Opened The Trunk)” από τους One Sentence Supervisor. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ This Heavy Sea, κιθάρες μπερδεύονται με σαγηνευτικά φωνητικά πάνω σε ένα ψυχεδελικό χαλί απόδρασης.

One Sentence Supervisor

Δημιουργήθηκαν το 2010 στο Μπάντεν της Ελβετίας από τους Donat Kaufmann (κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά), Jonas Oster (κιθάρα, φωνητικά), Andreas Hefti (μπάσο) και Domin Meuter (ντραμς). Τράβηξαν πολύ σύντομα την προσοχή του κοινού, των θαυμαστών της ροκ, από τις πρώτες ακόμα εμφανίσεις τους.

Η μπάντα των μετα-ψυχεδελικών Groove μάγων του Donat Kaufmann κατακτούν σχεδόν όλη την Ευρώπη καθώς επίσης το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Φλερτάρουν τόσο με τη γερμανική ροκ, όσο και με τη Krautrock και τη ψυχεδελική μουσική της δεκαετίας του 1970.

One Sentence Supervisor

Στο συγκρότημα εντάσσεται σύντομα ο Σύρος μαέστρος του ούτι Bahur Ghazi, η συνεισφορά του είναι τεχνικά συγκλονιστική και όμορφη. Οι παραδοσιακές αραβικές κλίμακες του είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα των ψυχεδελικών Drones και των ρυθμών της μπάντας.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο This Heavy Sea και το 2017 ακολούθησε το Temporar Musik 1 – 13.

One Sentence Supervisor

Τα τραγούδια τους εστιάζουν στα αναρίθμητα διλήμματα ενός οικολογικά και κοινωνικά συνειδητοποιημένου πολίτη του 21ου αιώνα, μιλάνε για τη διαρκή εσωτερική πάλη ανάμεσα στην αδυναμία, τις ελπίδες και τους φόβους του.

One Sentence Supervisor

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με βαθιές και γρήγορες κοινωνικοπολιτισμικές αλλαγές, πώς αντιδρά κανείς, ως άτομο, στις συνέπειες παγκόσμιων κρίσεων – όπως η κλιματική αλλαγή – στις οποίες δυστυχώς βρισκόμαστε; Τελικά, αν ακούμε τους εαυτούς μας, νιώθουμε αυτή την βαρετή ενόχληση: όλοι γνωρίζουμε ότι το κόστος του τρόπου ζωής μας είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που πληρώνουμε, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να αποστασιοποιηθούμε από αυτό. Σε ποιο βαθμό πραγματικά νοιαζόμαστε για τον κόσμο;

One Sentence Supervisor

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background