Οι The Modern Lovers στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 15 Νοεμβρίου, 2022

Αιχμαλώτισαν την καρδιά και την ψυχή του κλασικού, με ήχους που δεν έχουν να κάνουν με την λάμψη αλλά την έκφραση, τον αυθορμητισμό και το συναίσθημα.

Ο Jonathan Richman δημιούργησε τους The Modern Lovers το 1970 στη Βοστώνη με τους Jerry Harrison (Talking Heads), Ernie Brooks και David Robinson (The Cars). Το συγκρότημα ηχογράφησε μια σειρά από Demo, πρώτα με τον John Cale (The Velvet Underground) και αργότερα με τον παραγωγό Kim Fowley. Το μοναδικό τους άλμπουμ The Modern Lovers κυκλοφόρησε το 1976, δύο χρόνια μετά τη διάσπαση του συγκροτήματος.

Έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της “πρωτο-πανκ” σκηνής. Έχουν επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της μουσικής Punk, New Wave και Indie Rock των επόμενων δεκαετιών.

The Modern Lovers

O Richman επαναφέρει ξανά την απλότητα, την ουσία του Rock, διαγράφει το στοιχείο της διασκέδασης, της νεότητας και της αθωότητας, εισβάλλει με θυμό, διαμαρτυρία και επιθετικότητα.

Εστιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά στον ήχο της δεκαετίας του ’50 έχοντας βαθιά επηρεαστεί από τους The Velvet Underground. Οι Modern Lovers άκουσαν βαθιά τους Velvets και πήραν την ιδέα να αποτυπώνουν στο τραγούδι ένα συναίσθημα διαύγειας ή υπέρβασης και να το μεταδίδουν τόσο καθαρά και άμεσα που το κοινό θα αναγκαζόταν να νιώσει κάτι, αν και άβολο. Και οι δύο μπάντες αντιμετώπισαν χλευασμό, συγκατάθεση και μίσος που τόλμησαν να εξετάσουν και να αναφέρουν τη ζωή με τόση ειλικρίνεια.

The Modern Lovers

Ο Jonathan βρήκε έμπνευση εκεί, και με την προσθήκη της δικής του μοναδικής οπτικής να δημιουργήσει τη δική του ομορφιά και υπερβατικότητα και να βρει τη δική του σωτηρία. Το κοινό όλων των τραγουδιών των Modern Lovers είναι ότι τεκμηριώνουν το ανεπηρέαστο όραμα ενός ατόμου που ασχολείται με το παγκόσμιο θέμα της μοναξιάς. Ήταν το προϊόν της “αγάπης για τη δική του μοναξιά” και ήταν οι δομές που έχτισε όχι μόνο για να εκφράσει τη μοναξιά του, αλλά τελικά για να εκπληρώσει την επιθυμία του να την ξεπεράσει.

The Modern Lovers

Στο σημερινό νέο Mixtape του Yellow οι Modern Lovers αναζητούν την ομορφιά, την αλήθεια ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον παλιό και τον σύγχρονο… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

The Modern Lovers

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Pablo Picaso, 2.04:30 Someone I Care About, 3.08:16 Old World, 4.12:25 Dignified And Old, 5.14:54 Astral Plane, 6.18:04 Modern World, 7.21:54 She Cracked


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background