Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Brandenburg – “No Feelings” (Χωρίς Συναισθήματα)

Από Στις 22 Ιουλίου, 2023

Χωρίς να επιδιώκουν την πρωτοτυπία για χάρη της πρωτοτυπίας, το παίξιμο τους είναι απλό κι ανεπιτήδευτο, αλλά χάρη σε αυτήν ακριβώς την απλότητα είναι όμορφο, ελκυστικό και πολύτιμο.

Η φωνή των Brandenburg είναι εξαιρετικά αρμονική, ευγενική, λυπημένη ακόμα και μυστηριώδης. Σε συνδυασμό με την απλή, μάλλον ασκητική και αφηρημένη, αλλά στοχαστική μουσική, δημιουργούν ένα ιδανικό υπόβαθρο για προβληματισμούς και μια ουσιαστική και αισθητική στάση ζωής.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “No feelings” από τους Brandenburg. Κυκλοφόρησε το 2018 μέσα από το άλμπουμ “Holy Places”, ένα αριστούργημα μοναχικής κοσμικής θλίψης, το συναίσθημα ότι δεν ανήκεις πουθενά.

Brandenburg

Οι Brandenburg δημιουργήθηκαν στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2010 από τους Denis Ivanov (κιθάρα, φωνητικά), Georgy Bessalov (μπάσο), Alexander Guba (μπάσο), Konstantin Suslov (μπάσο), Dmitri Denisov (κιθάρα, πλήκτρα), Maxin Keller (πλήκτρα). Σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφόρησαν τρία ανεξάρτητα άλμπουμ που κυμαίνονται στα μουσικά μονοπάτια του Post Punk και New Wave, “Void”, “Part One”, “Part Two”.

Πολύ σύντομα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και πέρα από τα πιο δημοφιλή κλαμπ της Μόσχας. Η φήμη τους εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη καθώς και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με Live εμφανίσεις και τον αριθμό των θαυμαστών τους ολοένα να αυξάνεται. Έχουν εμφανιστεί μαζί με τους New Order, Editors, Black Rebel Motorcycle Club και άλλους.

Brandenburg

Η μελαγχολική ατμόσφαιρα, οι όμορφες ψυχεδελικές κιθάρες, το ανιδιοτελές μπάσο, ο χαλαρός ρυθμός ντραμς και ο αριστοκρατικός τρόπος του τραγουδιού του Frontman μοιάζουν να είναι ραμμένα για σκοτεινά συναισθήματα.

Τα τραγούδια ως επί το πλείστον δεν είναι πολύ μεγάλα και δεν βασίζονται σε επαναλαμβανόμενα ρεφρέν ή στην παραδοσιακή δομή για ροκ συνθέσεις.

Brandenburg

Οι Brandenburg δεν επαναπαύονται στην εύκολη και φτηνή συνταγή της επιτυχίας. Δημιουργούν, παλεύουν με το σύστημα και δίνουν σάρκα και οστά στα όνειρα τους με αξιοπρέπεια και γνησιότητα. Με απόμακρες κιθάρες και σκοτεινές μελωδίες έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο για να αισθανθούμε και να προβληματιστούμε.

Brandenburg

“No Feelings” (Χωρίς Συναισθήματα)

I’ve got no feelings
When you got some sleep
I drop the gun
And fell in nowhere so deep
And fell in nowhere so deep
So deep

Δεν έχω συναισθήματα
Όταν κοιμάσαι για λίγο,
Ρίχνω το όπλο
Και πέφτω στο πουθενά τόσο βαθιά
Και πέφτω στο πουθενά τόσο βαθιά
Τόσο βαθιά

Brandenburg

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background