Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Highlands – “Red” (Κόκκινο)

Από Στις 27 Απριλίου, 2024

Σκοτεινές παραμορφωμένες κιθάρες σχηματίζουν απόκοσμες μελωδίες εμπλουτισμένες με βαθιά σιωπηλά μπάσα, βουτηγμένες σε αισθαντικά φωνητικά.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Red” από τους Highlands. Κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ “Dark Matter Remnants”, ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι που βγάζει θυμό αλλά ταυτόχρονα μοναξιά κι απογοήτευση.

Highlands

Στην εποχή που κυριαρχεί ο άγριος ατομισμός κι οι άνθρωποι χάνουν ολοένα και περισσότερο την ικανότητα, την ευλογία να αισθάνονται, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που είναι ελεύθεροι.

Οι αιθέριοι προμηθευτές ονείρων, Highlands, είναι μια μπάντα που για περισσότερα από δέκα χρόνια, στη χώρα όπου οι περισσότεροι κυνηγούν το αμερικάνικο όνειρο, αυτοί μένουν πιστοί στο δικό τους. Παίζουν τη μουσική που αγαπούν ακολουθώντας την ιδεολογία και τα πιστεύω τους ακόμα κι αν αυτό τους στοιχίζει δόξα και μια μεγάλη καριέρα.

Highlands

Οι Highlands δημιουργήθηκαν στο Long Beach, στην Καλιφόρνια, από τους Scott Holmes (φωνητικά, κιθάρα), Beau Balek (μπάσο), Justin Ivey (τύμπανα) και JP Bendzinski (κιθάρα). Έχουν αντίληψη για ότι συμβαίνει γύρω τους και τον προβληματισμό αυτό, την αγωνία που νιώθουν τα εκφράζουν μέσα από τα τραγούδια τους.

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους EP “Singularity” το 2012, έθεσαν τα θεμέλια για τον μουντό, θολό, shoegaze ήχο τους. Ατμοσφαιρικές, καθηλωτικές μελωδίες, ποιητικοί στίχοι υφαίνουν ένα συναισθηματικό καμβά που αναζητά απαντήσεις. Η ιδέα του να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο, όπως και η συνειδητοποίηση ότι οι πράξεις μας μπορούν και επηρεάζουν ανθρώπους που μπορεί να μην γνωρίσουμε ποτέ… και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αντί να αγκαλιάζουμαι αυτό που έχουμε μπροστά μας, να επιθυμούμε ένα φανταστικό μέλλον… Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που τους απασχολούν και μέσα από την τέχνη τους τα μοιράζονται μαζί μας. Το πρώτο τους άλμπουμ, “Dark Matter Remnants”, κυκλοφόρησε το 2014.

Highlands

Έχουν επηρεαστεί από τους Jesus and Mary Chain, The Chameleons, Slowdive και Spacemen 3 κι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Black Mountain, Dead Meadow, A Place to Bury Strangers, Cosmonauts, Sleepy Sun, Lumerians, Orange Revival, White Hills και Spindrift. Έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως το Psycho Las Vegas και το Desert Daze.

Highlands

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background