Το Τραγούδι της Εβδομάδας: City Kids – “Another Gun” (Άλλο Όπλο)

Από Στις 27 Ιανουαρίου, 2024

Πιστοί υπηρέτες του Rock’n’Roll, πάντα προτιμούσαν την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

Σε μια εποχή που που η επίδειξη ροκ φαινόταν πιο σημαντική από το να προσπαθείς να το παίξεις αληθινά, οι City Kids ακουγόταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ! Σε ένα χώρο όπου η εμφάνιση ήταν κώδικας συμπεριφοράς και οι πόζες με το πιο μοντέρνο χτένισμα στις σελίδες των μουσικών περιοδικών απαραίτητες για την επιτυχία, εκείνοι ήταν ιδρωμένοι, γεμάτοι με πάθος, ηλεκτρισμό και συναίσθημα. Δεν ανήκαν σε κανέναν, μια συλλογικότητα παθιασμένων φίλων που ανήκαν μόνο σε αυτούς που την κράτησαν ζωντανή.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Another Gun” από τους City Kids. Ένα μεθυστικό κομμάτι που κυκλοφόρησε το 1989 μέσα από το άλμπουμ “1000 Soldiers”.

City Kids

Έκαναν την εμφάνιση τους στη Χάβρη στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 παίζοντας νευρικό, αιμορραγικό, ασυμβίβαστο ροκ. Πήραν το όνομα τους από μια επιτυχία των Pink Fairies. Τέσσερις μουσικοί αποφασίζουν να παίξουν το δικό τους Rock’n’Roll, o Dominique Comont στα φωνητικά και στο πιάνο, o Pascal Lamy στην κιθάρα, ο Stéphane “Paxo” Lesauvage στα ντραμς και ο Christophe “Glitter” Paillette στο μπάσο.

Τραγούδια σκληρά, αγέρωχα, επιθετικοί στίχοι γεμάτοι ανθρωπιά και προβληματισμό που εκφράζουν θυμό και απογοήτευση αλλά και την ανάγκη να ανατρέψουν τα πάντα. Ένας άγριος λυρισμός, που συνδυάζει Doors, Stranglers, John Cale σε ένα κύμα δυνατών συναισθημάτων.

Παίζουν αυτό που νιώθουν, δίνουν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό σ αυτό που αγαπούν, το αγγλικό ροκ. Δεν υπήρχε λοιπόν καν το δίλημμα για το ποια γλώσσα θα επέλεγαν.

City Kids

Το 1981 περιόδευσαν στην Αγγλία για 25 εμφανίσεις ως υποστήριξη για τον Dr Feelgood κοιτάζοντας ταυτόχρονα προς την άλλη πλευρά του πλανήτη, την Αυστραλία. Το πρώτο τους άλμπουμ The Name of The Game (1983) ηχογραφήθηκε στη Χάβρη, οι κασέτες στάλθηκαν στο Trafalgar Studio στο Σύδνεϋ για μίξη και παραγωγή από τον Rob Younger, τραγουδιστή των Radio Birdman.

Εμφανίζονται σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, παρόλο που οι εμφανίσεις τους είναι πολυάριθμες και πολλές φορές οι συνθήκες δεν είναι επαρκείς και θα μπορούσαν να αρνηθούν κάποιες από τις συναυλίες τους… δεν τους νοιάζει! Θέλουν απλά να παίζουν!

City Kids

Ήταν περισσότερο μια συμμορία παρά μια ομάδα, ήταν φίλοι πάνω από όλα. “Αυτό είναι που το έκανε να κρατήσει τόσο πολύ και είμαστε ακόμα φίλοι. Είναι ακόμα αδέρφια μου. Έχουμε ένα επίπεδο φιλίας μεταξύ μας που είναι τεράστιο. Δεν υπάρχει πόλεμος εγωισμών μεταξύ μας. Είμαστε στην υπηρεσία της ιστορίας μας που μας έχει ξεπεράσει κατά πολύ! Φτιάξαμε κάτι που ήταν μεγαλύτερο από εμάς: ήταν μαγικό. Έχουν γίνει απίστευτες συναυλίες που ξαφνικά το πράγμα απογειώνεται και όλη η αίθουσα απογειώνεται μαζί μας! Ένα είδος κοινωνίας με τους ανθρώπους…”, Dominique Comont.

Χωρίς να έχουν πραγματικό εμπορικό αντίκτυπο, τίποτα δεν θα διαγράψει τη χαρά της παράστασης μπροστά σε ένα μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό.

City Kids

Μετά από 15 χρόνια πορείας, στο τέλος της περιοδείας τους με τους Noir Désir, αποφασίζουν όλοι μαζί να αφήσουν μακριά τις ταξιδιωτικές τσάντες και τους οδικούς χάρτες και να βάλουν τελεία.

Οι City Kids βρέθηκαν ξανά στη σκηνή, στη Χάβρη, στις 13 Δεκεμβρίου 2008, στο Cabaret Electric. Η επανένωσή τους στη σκηνή ήταν προς όφελος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για μη προνομιούχων παιδιών. Από τότε, η μπάντα απολαμβάνει να επιστρέφει στη σκηνή όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία.

City Kids

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background