Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Hyacinth House – “There’s a War” (Υπάρχει Ένας Πόλεμος)

Από Στις 4 Μαΐου, 2024

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι από τη Σουηδία γιατί αυτό το συγκρότημα σίγουρα νιώθει ότι θα μπορούσε να είναι ιθαγενείς Αμερικανοί γεννημένοι για να παίζουν αυτή τη μουσική.

Παραμορφωμένες κιθάρες, μπάντζο, τσέλο, συν μπάσο και ντραμς σκορπούν μελαγχολία με μία σκοτεινή δύναμη, αντάξια των οραμάτων του David Eugene Edwards.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “There’s a War” από τους Hyacinth House. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ Jerusalem Cricket, η συγκλονιστική ερμηνεία του Marcus σχεδόν μας “αναγκάζει” να χορέψουμε μαζί τους.

Hyacinth House

Βαθιά στο δάσος έξω από το Vimmerby βρίσκεται ένα παλιό αγρόκτημα του 19ου αιώνα. Εκεί ζουν τα δύο αδέρφια Fredrik και Marcus Johansson, που αποτελούν τον πυρήνα του συγκροτήματος των Hyacinth House. Ξεκίνησαν ως σόλο έργο του μουσικού Mack Johansson το 2003 όταν σπούδαζε παραγωγός και ηχολήπτης στο πανεπιστήμιο του Växjö. Σύντομα έπεισε τον αδελφό του, Fredrik, να συμμετάσχει και στη συνέχεια ακολούθησαν την ιδέα ο Andreas Berg (κιθάρα), η Kristina Löfstedt (βιολοντσέλο) και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι μουσικοί.

Hyacinth House

Πήραν το όνομα τους από το τραγούδι των Doors. Η μουσική τους είναι κατ’ ουσία Americana με δυνατά χαρακτηριστικά Country και ένα υπέροχο μπάντζο πάντα παρόν. Σκοτεινός, μελαγχολικός ήχος, απειλητικός, συναρπαστικός και πάνω από όλα αληθινός. Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάντζο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα και τσέλο εναλλάσσονται μεταξύ τους σε συγκλονιστικά ηχοτόπια που προκαλούν ανατριχίλα.

Επηρεασμένοι από τους Mark Linkous, Mark Lanegan, JJ Cale και David Eugene Edwards μπορεί να θυμίζουν 16 Horsepower αλλά ταυτόχρονα πάνε ακόμα πιο μακριά. Απαλλαγμένοι από τα στερεότυπα και τις παγίδες της μίμησης, απελευθερωμένοι από τις συμβάσεις ακολουθούν την ψυχή τους και δημιουργούν ελεύθεροι.

Hyacinth House

Το 2005 ολοκληρώνουν το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους, ένα λαμπρό, ποικιλόμορφο και ασυμβίβαστο έργο, που καμμιά σουηδική εταιρεία δεν θέλει να το διανείμει. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα.

“Γνώρισα πολλούς ανθρώπους με τους οποίους δεν θα ήθελα να συνεργαστώ απολύτως. Ήταν μεταξύ άλλων παραγωγών που είχαν μια εντελώς διαφορετική άποψη για τη μουσική από ό,τι είχα εγώ. Έβλεπαν τη μουσική ως αναλώσιμο”, Marcus Johansson.

Hyacinth House

Ούτε ο Marcus ούτε ο Fredrik έχουν σταθερή διεύθυνση. Ο Marcus έμενε για κάποιο χρονικό διάστημα σε μια γκαλερί τέχνης στο Γκέτεμποργκ. Ύστερα κοιμόταν σε διάφορους καναπέδες σε σπίτια φίλων όταν δεν ήταν στο στούντιο στο Västervik. Εκτός από τη μουσική, τα αδέρφια εργάζονται ως εργαζόμενοι ψυχικής υγείας, αναπληρωτές δάσκαλοι και τεχνικοί ήχου.

Hyacinth House

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background