Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Jim Younger’s Spirit – “Goin’up The Trail” (Ανεβαίνοντας στο μονοπάτι)

Από Στις 29 Ιουλίου, 2023

“Η ιδέα ήταν να ξεκινήσω από έναν χαρακτήρα για να μιλήσω για τον ρατσισμό, τη σκλαβιά, την αμερικανική ιστορία. Ακόμα κι αν δεν είμαστε μια αφοσιωμένη ομάδα, το να κάνουμε ψυχή είναι ήδη μια δέσμευση από μόνη της”, Diego Lopez.

Tα τραγούδια τους, βασισμένα σε ιστορικές μαρτυρίες ή φαντασιώσεις, είναι εμπνευσμένα από τη ζωή του Jim Younger, ένα σχεδόν απεριόριστο σκηνικό που πραγματεύεται διάφορα ιστορικά θέματα – Εμφύλιος Πόλεμος, Ινδικοί Πόλεμοι, κοινωνικοί αγώνες… ή ενδοσκοπικά συναισθήματα – τύψεις και λύτρωση.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Goin’up The Trail” από τους Jim Younger’s Spirit. Κυκλοφόρησε το 2020 μέσα από το άλμπουμ El Malpais, μας έχει συγκινήσει με τον αυθεντικό ήχο και την προσωπικότητα του.

Jim Younger’s Spirit

Οι Jim Younger’s Spirit βαδίζοντας στα χνάρια της αμερικανικής Δύσης σε στρώματα Fuzz κιθάρων, δημιουργήθηκαν το 2012 στην Aix en Provence. Από την ιστορία του αμερικανικού ψυχεδελικισμού παρελθόν και παρόν, συνθέτουν τραγούδια που αφηγούνται τις τραγικές και σκοτεινές ιστορίες της αμερικανικής Δύσης, χωρίς να επιδίδονται στην ρηχή αναβίωση και ακτινοβολούν γνησιότητα.

Η μπάντα υιοθετεί το όνομα ενός χαρακτήρα που σκηνοθετεί το σκηνικό, αυτό ενός Αμερικανού αγρότη της Μεσοδυτικής Δύσης, φτωχού, ερειπωμένου από έναν χαμένο πόλεμο. Συμμετείχε στον Εμφύλιο από την πλευρά της Συνομοσπονδίας, για κάποιους ο Ρομπέν των Δασών, γκάνγκστερ σύμφωνα με το νόμο, εξέτισε είκοσι χρόνια φυλάκιση και αυτοκτόνησε μόλις αποφυλακίστηκε.

Jim Younger’s Spirit

“Ο Jim Younger λειτουργεί ως δευτερεύων χαρακτήρας. Για εμάς, είναι μια ανοιχτή πόρτα σε ένα σύνολο θεμάτων γύρω από τη ζωή του: ο εμφύλιος πόλεμος, ο καπιταλισμός, η μοίρα των ιθαγενών Αμερικανών, η αγάπη… Μας επιτρέπει να χτίσουμε έναν ονειρικό κόσμο με αυτό το σπουδαίο θέμα. Στο βάθος, η βίαιη Αμερική. “, Polar Younger.

Jim Younger’s Spirit

“Όλα μου τα λόγια είναι εμπνευσμένα από τη ζωή του, ακόμα κι αν επιτρέπω στον εαυτό μου μερικές ελευθερίες και παρεκβολές… Αφηγούμαι επεισόδια της ζωής του, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να θίξω ιστορικά ή πολιτικά θέματα. Ωστόσο, οι στίχοι μου επιδιώκουν επίσης να ξυπνήσουν συναισθήματα και να απασχολήσουν τη φαντασία του ακροατή, αυτό δεν είναι μια διατριβή ιστορίας!”, Diego Lopez.

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινάει με τον Diego Lopez στην κιθάρα και την Polar Younger στα φωνητικά και το σαξόφωνο. Λατρεύει τα μπλουζ και των όσων μεταδίδουν(φτώχεια, απογοητευμένος έρωτας κ.λ.π.), ευαίσθητη στις φράσεις της κάντρι, η Polar κρεμάει τους σκοτεινούς της στίχους στις μεσαίες παρτιτούρες του Diego. Σύντομα η ομάδα συμπληρώνεται από τους Kino Frontera (μπάσο), Chris Parre (μπάσο) και Vincent Maurin (κιθάρα).

Jim Younger’s Spirit

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο “Missouri Woods” και συνεχίζουν να περιοδεύουν με μεγάλη επιτυχία σε όλη τη Γαλλία. Οι θαυμαστές τους αυξάνονται και η φήμη τους εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: The Warlocks, Night Beats, Underground Younth, Holy Wave, Black Market Karma, Harold Martinez, New Candys, Sonic Angels κ.α.

Επιθυμία τους είναι να μιλήσουν γι’ αυτά τα απροσδιόριστα πράγματα, αυτά που κανείς δεν μπορεί να εκφράσει με λόγια. Γιατί προέρχονται από αισθήσεις και συναισθήματα.

“Ο ενθουσιασμός του κοινού, η κάπως έντονη αντίδραση, μας αρέσει και σε εμάς, αλλά δεν είναι προτεραιότητά μας. Θέλουμε να μεταφέρουμε τον κόσμο μαζί μας. Μας αρέσει όταν, μετά από μια συναυλία, ο κόσμος μας λέει ότι έχει φύγει πολύ μακριά”.

Jim Younger’s Spirit

“Goin’up The Trail” (Ανεβαίνοντας στο μονοπάτι)

Yeah she’s a lady
Get down get down
And stay all night with me

But she won’t stay
On a remote cattle ranch
So I’m goin’ up
Goin’ up the trail
Across the trackless plains
I’ll face the wind I’ll face the rain

On the lone prairie
When the mind goes free

Ναι είναι μια κυρία
Κατέβα κάτω
Και μείνε όλη τη νύχτα μαζί μου,

Αλλά δεν θα μείνει
Σε ένα απομακρυσμένο ράντσο βοοειδών
Οπότε ανεβαίνω
Ανεβαίνοντας στο μονοπάτι
Απέναντι από τις απέραντες πεδιάδες
Που θα αντιμετωπίσω τον άνεμο θα αντικρίσω τη βροχή

Στο μοναχικό λιβάδι
Όταν το μυαλό πάει ελεύθερο

Jim Younger’s Spirit

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background