Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Reuben Bullock – “Burial” (Ταφή)

Από Στις 23 Σεπτεμβρίου, 2023

“Τα τραγούδια πρέπει να σε συγκινούν, για να μπορούν να συγκινήσουν κάποιον άλλο”.

Ανατριχιαστικό, συγκλονιστικό Folk και Alt-Rock με σκοτεινούς, ενδοσκοπικούς στίχους που εξερευνούν τη δυαδικότητα της λύπης και της χαράς.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Burial” από τον Reuben Bullock. Κυκλοφόρησε το 2012 μέσα από το άλμπουμ “Man Made Lakes”.

Reuben Bullock

Ο Reuben Bullock δημιούργησε το 2009 στο Κάλγκαρι ένα συγκρότημα για να τον στηρίξει, όταν ηχογράφησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, “Pulling Up Arrows”. Παραδέχτηκε ότι ήταν για δύο λόγους: πρώτον, επειδή του ήταν πιο εύκολο να παίξει μουσική αν μοιραζόταν τη σκηνή μαζί με άλλους ανθρώπους και δεύτερον, επειδή συνειδητοποίησε ότι μουσικά, ήθελε να κάνει κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του, “όχι μόνο ένας τύπος να παίζει ένα τραγούδι που έγραψε”.

Σαν παιδί δεν φιλοδοξούσε ποτέ να γίνει μουσικός, στην πραγματικότητα ήταν αρκετά σίγουρος ότι δεν μπορούσε καν να τραγουδήσει. Ως έφηβος αρχίζει να αποτυπώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του σε ποιήματα χωρίς όμως να δείχνει την παραμικρή προθυμία να τα μοιραστεί.

Reuben Bullock

Στα 21 του, ο μεγαλύτερος αδερφός του του έδωσε μια ακουστική κιθάρα, έμαθε δύο συγχορδίες και έγραψε αμέσως 20 τραγούδια.

Αυτή ήταν και η στιγμή της έκρηξης για τον Bullock, το τραγούδι γίνεται ένας τρόπος εξέγερσης εναντίον του προηγούμενου εαυτού του, όπως ακριβώς ήταν το Skateboard, στο οποίο αγωνιζόταν σε ημι-επαγγελματικό επίπεδο, πριν βρει τη μουσική. Απελευθερώνεται από το παρελθόν που τον καταπίεζε, επαναστατεί ενάντια στη θρησκεία καθώς αντιλαμβάνεται τη μουσική ως τη μόνη διέξοδο.

Reuben Bullock

Οι εσωστρεφείς στίχοι του είναι γνωστοί για την περιβαλλοντική τους απήχηση. Υπάρχει ένα στοιχείο προσωπικής, βαθιάς σχέσης, αναζήτησης ψυχής στο παιχνίδι, μια επιμονή μέσα στο σκοτάδι, τη θλίψη, τη διαφυγή και μια λεπτή γιορτή αυτής της απόγνωσης που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει.

Τα τραγούδια του αντιπροσωπεύουν μια εξερεύνηση στο σταυροδρόμι της ζωής και την προσωπική ανάπτυξη που προέρχεται από αυτό. Η μουσική του είναι μια συγκλονιστική, με ελεύθερο πνεύμα παράσταση. Αποκαλύπτει με ειλικρίνεια βαθιά συναισθήματα σε ένα τεντωμένο σχοινί αγαλλίασης, είναι η ομορφιά της κάθαρσης: η αποκρυστάλλωση της ψυχικής αντήχησης μεταξύ μπάντας και κοινού, που μοιράζεται μέσω της τέχνης του.

“Η ουσία του είναι τραγούδια που συνδέουν τους ανθρώπους με τα άυλα στοιχεία των συλλογικών μας συναισθημάτων. Μαζί παρασυρόμαστε, χανόμαστε και βρισκόμαστε στην αλχημεία της μουσικής”.

Reuben Bullock

Το πρώτο του άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε ένα υπόστεγο σε ένα λιβάδι του Καναδά. Το αποτέλεσμα ήταν έντονο, ακατέργαστο και όμορφο όπως το περιβάλλον στο οποίο φτιάχτηκε.

Το 2012, κυκλοφόρησε το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, Man Made Lakes , με την υποστήριξη του συγκροτήματος (ο αδερφός του, Distance Bullock στα κρουστά και τσέλο, ο πολυοργανίστας Shea Alain και ο μπασίστας Scott Munro) που τελικά θα συνέχιζε να παίζει μαζί του ως Reuben And The Dark. Συνοδοιπόροι τους για ζωντανές εμφανίσεις έχουν υπάρξει οι BullHorn Singers, μια ιθαγενής ομάδα τραγουδιστών από τη φυλή Kainai/Bloods της Νότιας Αλμπέρτα.

Μεγαλύτερη έμπνευση του δεν είναι κάποιος καλλιτέχνης ή κάποιο πρόσωπο αλλά η περιέργεια. “Είμαι συνεχώς περίεργος. Όταν σκέφτεσαι πόσο περίεργο είναι να είσαι ζωντανός. Αντλώ από το μυστήριο της ύπαρξής μας. Η ικανότητά μας για πόνο, χαρά, βάσανα, λύπη και ενθουσιασμό. Κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι η ζωή θα ήταν τόσο περίπλοκη”.

Reuben Bullock

Η μουσική του έχει ήδη παρουσιαστεί σε εκπομπές και ταινίες όπως το Grey’s Anatomy, το All Rise, καθώς και τα τρέιλερ για το El Camino: A Breaking Bad Movie του Netflix και το Dolittle σε μεγάλη οθόνη.

Ανεξάρτητα από το τι θα ακολουθήσει, ο Bullock λέει ότι θα συνεχίσει να γράφει τραγούδια που έχουν προσωπικό νόημα και έχουν επίσης απήχηση σε άλλους ανθρώπους. “Τα τραγούδια πρέπει να σε συγκινούν, για να μπορούν να συγκινήσουν κάποιον άλλο. Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να δεσμευτώ πραγματικά σε αυτό και να το ολοκληρώσω. Το όλο πράγμα ήταν ένα τέτοιο δώρο”.

Reuben Bullock

“Burial” (Ταφή)

Well I walked until the darkness
Finally overtook the light
I waged war against the city
Oh, but he didn’t want to fight

I found shelter in a coffin
Where I was forced upon my fate
And by the hands of he who finds me here
Well, I’ll either be hung or I’ll be saved

Λοιπόν περπάτησα μέχρι το σκοτάδι
Επιτέλους πρόλαβε το φως
Έκανα πόλεμο ενάντια στην πόλη
Ω, αλλά δεν ήθελε να πολεμήσει

Βρήκα καταφύγιο σε ένα φέρετρο
Όπου αναγκάστηκα από την μοίρα μου
Και από τα χέρια αυτού που με βρίσκει εδώ
Λοιπόν, ή θα με κρεμάσουν ή θα σωθώ

Reuben Bullock

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background