Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow – “King for a Lifetime, Nothing for Eternity”

Από Στις 13 Ιανουαρίου, 2024

Σκοτεινό Folk Blues με γουέστερν και ροκ πινελιές, που θα μπορούσε να προέρχεται από τα βάθη των Ηνωμένων Πολιτειών, με φωτεινές κιθάρες και βόλτες στο λυκόφως.

Στη Γαλλία, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι χαμένοι τύποι που αναθεωρούν ή γιορτάζουν τις αποτυχημένες ζωές τους με τη μορφή παράνομων κάντρι μπλουζ. Στην περίπτωση των Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow, προστίθεται ένας καλός ήχος γουέστερν σπαγγέτι, που κάνει τα πράγματα πιο συναρπαστικά και μερικές φορές πιο “επικά”. Μία μπάντα που ξεπερνά τα τυπικά του είδους, αρχικά όσον αφορά την ενορχήστρωση με διάφορα όργανα με πλήκτρα και κρουστά και πολυφωνικά φωνητικά.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι “King for a Lifetime, Nothing for Eternity” (Βασιλιάς για μια ζωή, τίποτα για την αιωνιότητα) από τους Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow. Κυκλοφόρησε το 2012 μέσα από το άλμπουμ “Tales from the Wrong Side of Town”, ένα μουσικό κομμάτι που η εκπληκτική κιθάρα με το μπάντζο με τα φωνητικά του Kevin δεν αναπολούν απλά μια αναβίωση της κάντρι, αλλά ροκάρουν με το συναίσθημα.

Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow

Δημιουργήθηκαν το 2008 στη Rennes αρχικά από τον Kevin Gourdin ή Slim Wild Boar (ακουστική κιθάρα, φωνητικά) ως μονομελές συγκρότημα. Αφού ηχογράφησε μόνος του το πρώτο άλμπουμ στο δωμάτιο του σπιτιού του και εξερεύνησε το ευρωπαϊκό underground από τη Βρέστη στη Μόσχα και από το Άμστερνταμ στη Λισαβόνα, βρήκε συνοδοιπόρους τους Youenn Kervistin ή His Forsaken Shadow (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά) και Skinny Kid (ντραμς) και στην πορεία τους Matts (μπάσο, φωνητικά), Tonyo (πιάνο), Jess (βιολί), Vince The Trucker (τρομπέτα) και Xav The Duck (μπάντζο).

Χωρίς να θέλουν να μιμηθούν κανένα, θυμίζουν έντονα Johnny Cash, Mark Lanegan, Hank Willams, Nick Cave, 16 Horsepower και Leonard Cohen, καθόλου τυχαίο αφού οι επιρροές τους προέρχονται από τους Hank Willams και Johnny Cash.

Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow

Τα μεγάλα τοπία και η ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας αντικατοπτρίζονται στη μουσική τους, η οποία είναι επίσης επηρεασμένη από τις κλασικές παραδόσεις της κάντρι μουσικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάθε τραγούδι έχει μια αφήγηση που απεικονίζει έντονα την αγάπη, τη θλίψη και τις προκλήσεις της ζωής. Τα τραγούδια είναι όλα δοσμένα με ωμή και εκφραστική φωνητική παράδοση.

Το ανεπιτήδευτο παίξιμο και η γνησιότητα με την οποία εκφράζονται στις ζωντανές εμφανίσεις τους είναι μία μοναδική εμπειρία. Οι Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow πολλές φορές επιλέγουν να παίξουν σε πάρκα, σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ, όπου η επαφή και η επικοινωνία με τον ακροατή είναι άμεση. Προκαλούν συναισθήματα λαχτάρας και νοσταλγίας μεταφέροντάς μας σε μέρη όπως μια βεράντα κάτω από έναν σκοτεινό ουρανό, ένα σαλούν ή έναν σκονισμένο δρόμο.

Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow

Απόκοσμες μελωδίες που αγγίζουν την ψυχή σε μια δαιδαλώδη διαδρομή στα σκαμπανεβάσματα της ζωής, με έναν υπαινιγμό θλίψης και προβληματισμού. Προκαλούν νοσταλγία και λαχτάρα, παρουσιάζοντας υποβλητικά πορτρέτα συνηθισμένων δυσκολιών και επιτευγμάτων.

Απεικονίζουν φανταστικούς χαρακτήρες στο περιθώριο της κοινωνίας ή με ρημαγμένο πεπρωμένο, έναν διάλογο μεταξύ ενός δολοφόνου και της συνείδησής του, νιώθουν τη δύσκολη αγάπη ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ανατρεπτικοί, καθώς δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος και πόσα εισιτήρια θα κόψουν από τις συναυλίες, αλλά να ζωντανέψουν την καρδιά και το πνεύμα της σύγχρονης κάντρι και να το μεταφέρουν στους ακροατές. Η αλήθεια τους έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού και οι εμφανίσεις τους αποτελούν αξέχαστες εμπειρίες.

Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow

“King for a Lifetime, Nothing for Eternity” – (Βασιλιάς για μια ζωή, Τίποτα για την αιωνιότητα)

Call me like you wan’t
Caus’ I don’t even know y name
Bring me where you want
Caus’ I don’t even know where I’m going
But we’re not going anywhere, are we ?
Call me like you wan’t
Caus’ I don’t even know y name

All my life I’ve been high and proud
But now I’m old I don’t speak so loud
All those years I thought I was a king
Now I’m dying I don’t feel a thing

Να με λες σαν να μην θέλεις
Γιατί δεν ξέρω καν το όνομα
Φέρε με όπου θέλεις
Γιατί δεν ξέρω καν που πάω
Αλλά δεν πάμε πουθενά, έτσι δεν είναι;
Να με λες σαν να μην θέλεις
Γιατί δεν ξέρω καν το όνομά μου

Όλη μου τη ζωή ήμουν ψηλά και περήφανη
Αλλά τώρα γέρασα, δεν μιλάω τόσο δυνατά
Όλα αυτά τα χρόνια νόμιζα ότι ήμουν βασιλιάς
Τώρα πεθαίνω, δεν νιώθω τίποτα

Slim Wild Boar & His Forsaken Shadow

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background