Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Band of Holy Joy – “Oh What a Thing This Heart of Man”

Από Στις 1 Φεβρουαρίου, 2020

“Να δημιουργήσω κάτι απ’το τίποτα, λίγη μαγεία, να εμπνεύσω και να εμπνευστώ, να έχω την ευκαιρία να προσπαθήσω να συγκινήσω μια χούφτα ανθρώπους…”, Johny Brown

Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί από τη φύση του για να αγαπάει, να πονάει, να λυπάται, να χαίρεται, να νιώθει γενικότερα, αλλά χρόνο με το χρόνο αυτό χάνεται. Η ακόρεστη δίψα για κέρδος και εξουσία τον έχουν αλλοτριώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που έχει πια μεταλλαχτεί. Έρχεται πλέον σε κόντρα με την ίδια του τη φύση και αυτό είναι και η αυτοκαταστροφή του. Οι The Band Holy Joy φωνάζουν για να μας αφυπνίσουν, όσο είναι νωρίς ακόμα, να μας θυμίσουν πως είναι να αισθανόμαστε.

Αυτές εξάλλου είναι και οι φωνές που εκφράζουν το Yellow Radio και τις ακούτε μέσα από τη συχνότητα μας.

The Band of Holy Joy

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, “Oh What a Thing This Heart of Man”, μια υπέροχη μελωδία από τους The Band Of Holy Joy, περιλαμβάνεται στο άλμπουμ How To Kill a Butterfly και κυκλοφόρησε το 2011. Μια σπαρακτική κραυγή γεμάτη αγωνία.

Οι The Band Of Holy Joy εξακολουθούν να γράφουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία με επικεφαλής τον Johny Brown, 25 ολόκληρα χρόνια μετά από την ίδρυση τους. Με ευθείες παραπομπές στην εκλεκτική Folk και το Ευρωπαϊκό Cabaret, τον Jacques Brel και τον Bertold Brecht αποτελούν το Intellectual αντίστοιχο των The Pogues μαγεύοντας ακροατήρια με τα μεθυσμένα ακορντεόν τους. Οι ανθρωπιστικές τους τάσεις, οι έντονες ευαισθησίες και οι κοινωνικοπολιτικές τους ανησυχίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μουσικής τους.

The Band of Holy Joy

Η μπάντα σχηματίστηκε στο New Cross του Λονδίνου και αρχικά ήταν ενεργή μεταξύ 1984 και 1993, κυκλοφορώντας πολλά άλμπουμ. Το 1992, συντομεύουν το όνομά τους σε Holy Joy. Αναμορφώθηκαν το 2002, με το αρχικό τους όνομα, κυκλοφορούν ένα νέο άλμπουμ που ονομάζεται Never Never Fails. Έχουν επικεντρωθεί σε άλλα μουσικά έργα κατά την περίοδο 2003-2006. Το συγκρότημα ξεκίνησε να παίζει ζωντανά το 2007 και έκτοτε κυκλοφόρησε μια σειρά άλμπουμ, όπως το How To Kill a Butterfly το 2011, μια διπλή κασέτα περιορισμένης έκδοσης City of Tales, Τόμος 1 και 2 το 2013 και το Easy Listening το 2014. Ένα νέο άλμπουμ με τίτλο The Land Of Holy Joy κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Αγαπάνε ιδιαίτερα την Ελλάδα και την έχουν επισκεφτεί πολλές φορές. Οι εμφανίσεις που έχουν κάνει στη χώρα μας έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας για καιρό.

The Band of Holy Joy

“…να δημιουργήσω κάτι απ’το τίποτα, λίγη μαγεία, να εμπνεύσω και να εμπνευστώ, να έχω την ευκαιρία να προσπαθήσω να συγκινήσω μια χούφτα ανθρώπους. Να μπερδευτώ με την κουλτούρα, το συμβολισμό. Με αλχημείες να μετατρέψω τη δυσωδία της ειρωνείας σε όμορφο χρυσάφι. Κόντρα σ’ όλες τις αναποδιές. Κι όταν όλα τελειώσουν να βγω νικητής απ’ τα σαγόνια της ήττας ξανά και ξανά και ξανά. Έτσι για το γ@μώτο. Να κάνω κάτι και ναι, να σημαίνω κάτι. Αυτό είναι το νόημα. Να προσπαθήσω να ξεπεράσω τα όρια μου και να κάνω μουσική πέρα απ’ τις δικές μου και των άλλων προσδοκίες. Όσο οι Holy Joy θα μεταφέρουν κάποιο μυστήριο, όσο θα δημιουργούν κάποια μαγεία, όσο κάποιος, κάπου θα συγκινείται, θα σημαίνουν πάρα πολλά για μένα. Τη στιγμή που θα πάψουν, την έκανα…”, Johny Brown.

The Band of Holy Joy

And what a thing is the heart of man
How weirdly seen the ice these days
And that his life is now but a dream
Has been sensed by more than one
Cheap Pound-shop would be visionary
Who plunders prophecy from the air !!

Και τι είναι η καρδιά του ανθρώπου
Πόσο περίεργο είδε τον πάγο αυτές τις μέρες
Και ότι η ζωή του είναι πλέον ένα όνειρο
Έχει αισθανθεί από περισσότερα από ένα
Φτηνές λιρέτες θα είναι οραματιστές
Ποιος λεηλατεί την προφητεία από τον αέρα!!

Καλή σας ακρόαση!!!…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background