Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Beauty of Gemina – “Rainbow Man” (Άνθρωπος του Ουράνιου Τόξου)

Από Στις 19 Φεβρουαρίου, 2022

Παρ’ όλο το σκοτάδι, μπορείς πάντα να δεις μια ακτίνα φωτός να διαπερνά, ένα είδος σιγουριάς γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί…

Η γοητεία των The Beauty of Gemina έγκειται στη “σκοτεινή επιτήδευση” της μουσικής, στο χάρισμα του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Michael Sele, του οποίου η σκοτεινή φωνή οδηγεί τους ακροατές σε τραγούδια γεμάτα απέραντη ομορφιά και στοχασμό. Τα μουσικά τους τοπία μπορεί να τείνουν ερεβώδη και τρομακτικά αλλά ποτέ λυπημένα ή παραδομένα, γεφυρώνουν τη σκοτεινή μελαγχολία με την αισιοδοξία.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Rainbow Man” από τους The Beauty of Gemina. Κυκλοφόρησε το 2020 μέσα από το άλμπουμ Skeleton Dreams, μία μελαγχολική μελωδία τόσο εύθραυστη που “λιώνει” την ψυχή.

The Beauty Of Gemina

Με ένα μείγμα Wave, Blues και Indie Folk, καταφέρνουν να ξεφύγουν από τα στερεότυπα και να δημιουργήσουν τον δικό τους ήχο. Αυτό οφείλεται κυρίως στη φωνή του Sele, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στον Leonard Cohen και τον Nick Cave και αποδίδει στίχους τόσο βαθείς και ποιητικούς όσο και η ίδια η μουσική.

Οι The Beauty Of Gemina δημιουργήθηκαν το 2006 στην Ελβετία από τον τραγουδοποιό, τραγουδιστή, ενορχηστρωτή και παραγωγό Michael Sele μέσα από τις στάχτες της προηγούμενης μπάντας του, τους Nuuk. Την παρέα συμπληρώνουν οι Mac Vinzens στα ντραμς, Marco Gassner στην κιθάρα και Andi Zuber στο μπάσο.

Οι στίχοι του Michael Sele πραγματεύονται θέματα όπως η αυτοκτονία, η κατάθλιψη, η μοναξιά και ο πόνος που ματώνει την καρδιά. Έχει επίσης επικρίνει την Καθολική Εκκλησία, συγκεκριμένα κυκλοφορώντας τα τραγούδια “Victims of Love” και “Galilee Song” ως δωρεάν λήψη κατά τη διάρκεια του Πάσχα του 2009.

The Beauty Of Gemina

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Diary of a Lost κάνουν την παρουσία τους αισθητή στην Dark Wave και Gothic μουσική σκηνή. Ακολούθησαν το A Stranger to Tears και το At the End of the Sea, η καταξίωση όμως ήρθε με το Iscariot Blues (2012) και The Myrrh Sessions (2013).

Έχουν παίξει σε περισσότερες από 250 συναυλίες σε 25 χώρες, σε Ευρώπη και Νότια Αμερική, ακόμη και στο Μεξικό, σε φεστιβάλ όπου μοιράστηκαν τη σκηνή με μπάντες όπως οι Smashing Pumpkins, Rammstein, Hurts, Damned, Unheilig κ.α. Η φήμη που συνοδεύει τις Sold Out συναυλίες τους μιλάει για εμφανίσεις που σφύζουν από ενέργεια κι έχουν κάνει το συγκρότημα αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς μουσικής σκηνής.

The Beauty Of Gemina

I’m a rainbow dancer
I’m dancing in the sun
And my heart is full of rain
I’m a rainbow dancer
I’m dancing through the clouds
And all the pattern’s clear

Είμαι χορευτής του ουράνιου τόξου
Χορεύω στον ήλιο
Και η καρδιά μου είναι γεμάτη βροχή
Είμαι χορευτής του ουράνιου τόξου
Χορεύω μέσα από τα σύννεφα
Και όλο το σχέδιο είναι ξεκάθαρο

The Beauty Of Gemina

Out of the blue into the yellow light
The violet line is close beside
And true colours are shining
That’s why I’m here
I’m a rainbow dancer
I’m dancing in the sun
And my heart is full of pain

Από το μπλε στο κίτρινο φως
Η βιολετί γραμμή είναι δίπλα
Και τα αληθινά χρώματα λάμπουν
Γι’ αυτό είμαι εδώ
Είμαι χορευτής του ουράνιου τόξου
Χορεύω στον ήλιο
Και η καρδιά μου είναι γεμάτη πόνο

The Beauty Of Gemina

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background