Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Circle Brothers – “Little Man” (Μικρός Άνδρας)

Από Στις 30 Μαρτίου, 2024

Σκοτεινό, τραχύ, γνήσιο, “ροκ της ερήμου”, σκηνή που θα μπορούσε να έχει βγει από ταινία του Tarantino…

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Little Man” από τους The Circle Brothers. Κυκλοφόρησε το 2004 μέσα από το άλμπουμ Series Of Sweetness, ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι που μας έχει γοητεύσει με την απλότητα του.

The Circle Brothers

Οι The Circle Brothers δημιουργήθηκαν το 1997 στο Aarau της Ελβετίας και το όνομα τους περιγράφει ακριβώς τη σχέση που έχουν μεταξύ τους. Πρόκειται για τρία αδέλφια, τα δύο από αυτά δίδυμα και το οικογενειακό τους όνομα μεταφράζεται “μικρό δαχτυλίδι”, οι Alban Ringli (φωνητικά, κιθάρα), Jonas Ringli (ντραμς) και Urs Ringli (μπάσο).

Πολύ σύντομα ξεχώρισαν στην Underground σκηνή της χώρας τους κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές. Η μουσική τους είναι άγρια, φθαρμένη σαν να έχει βγει από τη σκόνη της Αριζόνα.

Ανυποχώρητοι στις αρχές τους, αντισυστημικοί, γκρινιάζουν καθώς δεν εκτιμούν την προβολή και την επιφάνεια γι αυτό και οι πληροφορίες που μπορέσαμε να βρούμε στο διαδίκτυο είναι περιορισμένες.

The Circle Brothers

Οι στίχοι τους αφουγκράζονται το παλμό της καθημερινότητας, ζοφεροί και ανήσυχοι αλλά με μια λάμψη ελπίδας. Η βαρύτονη φωνή του Alban Ringli, που θυμίζει Nick Cave, οι ανεπιτήδευτες κιθάρες που σκίζουν τον αέρα και οι παραμορφωμένοι τόνοι οργάνων, ξεσηκώνουν το κοινό.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2001 με τίτλο “Cowboy Man”. Ακολούθησαν τα “Series Of Sweetness” (2004), “Love & Disorder” (2010) και “Cold Breeze” (2013).

The Circle Brothers

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background