Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Wolfgang Press – “My Life” (Η Ζωή μου)

Από Στις 21 Οκτωβρίου, 2023

Τολμηρή μουσική για τολμηρές εποχές, ήχος σκοτεινός και εντελώς ασυμβίβαστος για αυτούς που φοβούνται εύκολα.

Ένα ταλαντούχο εναλλακτικό συγκρότημα με ένα ξεχωριστό, πολύπλευρο όραμα: κατά τη διάρκεια πέντε στούντιο άλμπουμ, ο ήχος τους περιλάμβανε τα πάντα, από σκοτεινό, κάπως δύσκολο θόρυβο μέχρι ορχηστρικά βελτιωμένη έντεχνη αγωνία έως ιδιότυπα ηλεκτρονικά υβρίδια Funk-Soul.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “My Life” από τους The Wolfgang Press. Κυκλοφόρησε το 1986 μέσα από το άλμπουμ “Standing Up Straight”, ένα μουσικό κομμάτι που αφουγκράζεται την ίδια τη ζωή.

The Wolfgang Press

Οι The Wolfgang Press σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1983 από τους Michael Allen (φωνητικά, μπάσο), Mark Cox (πλήκτρα) και Andrew Gray (τύμπανα). Το όνειρο τους ήταν να κάνουν τη μουσική που ήθελαν οι ίδιοι κι όχι κατά παραγγελία κάποιων άλλων. Αυτές οι υπέροχες εκρήξεις παραμορφωμένης κιθάρας, ιδιόρρυθμοι ρυθμοί, δραματικά φωνητικά ήταν όλα αυτά που άκουγαν στο κεφάλι τους.

Έχουν χαρακτηριστεί ως τολμηροί, αινιγματικοί, ριψοκίνδυνοι όμως σύμφωνα με τους ίδιους θέλησαν απλά να φτιάξουν τη μουσική που τους αρέσει και το δεν έκανε κανείς άλλος εκείνη την περίοδο. Προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν διαθέσεις και καταστάσεις με γνήσια και ειλικρινή συναισθήματα σε μουσικά κομμάτια. Με αυτό το τρόπο θέλησαν να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους με τους συνανθρώπους τους.

The Wolfgang Press

Αρχέγονα, απελπισμένα, επίμονα τραγούδια σε μια εποχή, σε μια κοινωνία που τραντάζεται συνθέμελα και αντικατοπτρίζουν την ωμή πραγματικότητα, τη γυμνή αλήθεια.

Ο ήχος τους προκλητικός, σκοτεινός και κυκλοθυμικός υποτιμήθηκε στην αρχή αλλά κατέληξε να έχει τη μεγαλύτερη επιρροή μεταγενέστερα. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1983 με τίτλο The Burden of Mules φέρνει επιρροές από τους Suicide αλλά και Joy Division.

Μέχρι το 1995 που το συγκρότημα διαλύθηκε, έχουν χαρίσει ένα παράθυρο στη μουσική που δημιούργησαν: έντεχνη, λογοτεχνική και εφευρετική.

“Η μουσική μας είναι τολμηρή, δεν είναι ιδιαίτερα ντελικάτη. Οι δίσκοι έχουν έντονους ρυθμούς και μπορείτε να τους χορέψετε. Κατά κάποιο τρόπο είναι ο ρυθμός που είναι σημαντικός. Προσπαθούμε να κάνουμε τους στίχους και τη μελωδία να ενωθούν στο βαθμό που δεν έχει σημασία ότι δεν μπορείτε να ακούσετε ακριβώς τι λέγεται. Αρκεί κάποιο από το νόημα να σας κολλάει”, Mark Cox.

The Wolfgang Press

“My Life” (Η Ζωή μου)

You will never understand
When I begin to look like me
We can never be described
You, you turn around again
I spoke we can be the same
But I have left my soul out there
Why?
Hey, what is it?
My life just flew past here

Speak, speak and be broken
What, what is the reason?
Mine, mine is the answer
So what is it I’ve spoken?
So what is it I’ve lost?

The air is dirt, the ground is worse

The Wolfgang Press

Ποτέ δεν θα καταλάβεις
Όταν αρχίσω να μου μοιάζω
Δεν μπορούμε ποτέ να περιγραφόμαστε
Εσύ, γυρίζεις ξανά
Μίλησα μπορούμε να είμαστε το ίδιο
Αλλά έχω αφήσει την ψυχή μου εκεί έξω
Γιατί;
Γεια, τι είναι αυτό;
Η ζωή μου μόλις πέρασε από εδώ

Μίλα, μίλα και σπάσε
Τι, ποιος είναι ο λόγος;
Το δικό μου, το δικό μου είναι η απάντηση
Λοιπόν, τι είναι αυτό που έχω μιλήσει;
Τι είναι λοιπόν αυτό που έχασα;

Ο αέρας είναι χώμα, το έδαφος χειρότερο

The Wolfgang Press

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background