ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: BURIED FEATHER – “DROWNING MAN” (ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ)

Φλογερές, ταραγμένες κιθάρες, έντονος ρυθμός και απίστευτα αισθαντικά φωνητικά που καθηλώνουν με έναν μεθυστικό ήχο.

Καθηλωτικό, ψυχεδελικό ροκ όπου η ακατάπαυστη αλληλεπίδραση μπάσου, πλήκτρων, κιθάρας και φωνητικών δεν σταματά ποτέ να δημιουργεί συναρπαστικές ατμόσφαιρες που μας παίρνουν το μυαλό.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Drowning Man” από τους Buried Feather. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από άλμπουμ Buried Feather, ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που μας μεταφέρει σε ένα παράλληλο ονειρεμένο σύμπαν, κάθε φορά που το ακούμε…

Buried Feather

Η Underground μπάντα των Buried Feather δημιουργήθηκε το 2010 στη Μελβούρνη από τους Callum Routledge, Jim Grimwade, Josh Moult, Simon Little και Steve McLennan. Ο ήχος τους αιχμαλωτίζει τον ακροατή από τα πρώτα κιόλας ακούσματα, φτιάχνουν Vintage ψυχεδελικό ροκ που δεν μοιάζει με καμία άλλη μπάντα.

Εμπνευσμένοι από την δεκαετία του ’60, προβληματισμένοι από την πραγματικότητα του σήμερα δεν προσπάθησαν απλά να αναβιώσουν το παρελθόν ούτε να αντιγράψουν αγαπημένα τους ακούσματα. Δεν θέλησαν να γράψουν μουσική κατά παραγγελία για να γίνουν διάσημοι παρά άφησαν το εαυτό τους ελεύθερο να εκφραστεί όπως ακριβώς ένιωθαν.

Buried Feather

Αυθεντικοί και γεμάτοι ορμή στροβιλίζουν τις κιθάρες τους σε μια υπέροχη μουντή ψυχεδέλεια που σε καθηλώνει και δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ.

Το πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο Buried Feather είχε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινοτικό ραδιόφωνο. Με τις συχνές περιοδείες και τις θρυλικές Live εμφανίσεις απέκτησαν σύντομα φανατικό κοινό. Ανάμεσα στους θαυμαστές τους συγκαταλέγονται των The Black Angels (ΗΠΑ) και Electric Wizard (Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Buried Feather

Ακολούθησαν τα άλμπουμ Mind Of The Swarm (2017), Cloudberry Dreamshake (2019).

“Χωρίς χρέωση κάλυψης, χωρίς υποστήριξη, χωρίς διάλειμμα, μόνο καλειδοσκοπικές μεταδόσεις μακράς μορφής!” Και με το μήνυμα αυτό οι Buried Feather μας καλούν σε ένα ακόμη Live τους…!!!

Buried Feather

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background