Ακούστε τα νέα τραγούδια των Sediment Bruise από τη Θεσσαλονίκη (video)

Από Στις 12 Νοεμβρίου, 2023

Οι Sediment Bruise είναι ακόμα εδώ! Απογυμνωμένοι, έτοιμοι να εκθέσουν πλήρως την δύσκολη αλήθεια των τελευταίων ετών…

Μόλις λίγες μέρες πριν, στις 8 Νοεμβρίου, η μπάντα επανήλθε στα μουσικά δρώμενα με την κυκλοφορία ενός ψηφιακού EP με τίτλο “Heterentropy”. Παρουσιάζει με κάθε ειλικρίνεια και γνησιότητα τέσσερα εκπληκτικά τραγούδια που αποτυπώνουν το πέρασμα τους μέσα από τη δύσκολη περίοδο κατά τη διάρκεια του Covid.

Ετεροεντροπία. Συγχώνευση του όρου “εντροπία” από τη σφαίρα της φυσικής και της υποβλητικής ελληνικής λέξης “ετεροντροπή”, που σημαίνει μια αίσθηση δυσφορίας και ανησυχίας που προκαλείται από την συμπεριφορά του άλλου. Περικλείει την έννοια της αλληλεπίδρασης μεταξύ πολύπλοκων ανθρώπινων συστημάτων, όπως οι μπάντες.

Sediment Bruise

Το 2019 φαντάζει μακρινό όνειρο. Σαν ένα ψέμα που κάποτε ζήσαμε. Οι Sediment Bruise κυκλοφορήσαν το In Between και έκαναν μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δούλευαν ήδη κάποια καινούρια τραγούδια και η αποδοχή του δίσκου, από κοινό και κριτικούς, τους έσπρωχνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Και ύστερα σιωπή. Ήρθε ο Covid. Δεν μπορούσαν ούτε να παίξουν Live, ούτε καν να προβάρουν. Αρρώστησαν δικοί τους άνθρωποι. Ήρθαν διαταραχές πανικού. Αποχωρήσεις μελών. Τα κινούμενα νερά, έγιναν επικίνδυνα στάσιμα. Ένα σύστημα που οι αλλαγές το έφεραν στα πρόθυρα της διάλυσης.

Κι όμως άντεξαν όλες αυτές τις δυσκολίες και γιορτάζουν την επάνοδο τους στη μουσική σκηνή με ένα animated video clip για το ολοκαίνουργιο track τους “Methotrexate”.

Sediment Bruise

Οι Sediment Bruise είναι ένα Indie Post-Rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τους αδερφούς Nick (κιθάρες) και Michael-Angelo Nikolaidis (πλήκτρα, φωνητικά), οι οποίοι συνεργάστηκαν με άλλους ταλαντούχους μουσικούς, όπως οι Vag Mood (φωνητικά), Γιώργος Μούκος (ντραμς) και ο Σωτήρης Φωτινίτσογλου (βιολί). Η μουσική τους αντλεί επιρροή από διάφορα συγκροτήματα όπως οι Radiohead, οι Sigur Ros, οι Massive Attack, οι DEUS, οι Elbow και οι Arcade Fire.

Το 2007, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, με δική τους παραγωγή, αποσπώντας θετικές κριτικές. Με τις Live εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισαν φανατικούς θαυμαστές. Το δεύτερο άλμπουμ τους, “A New Disease”, που κυκλοφόρησε το 2016, σε παραγωγή Clive Martin, συνέχισε να προβάλλει τις ατμοσφαιρικές Post-Rock μελωδίες και τα γεμάτα συναίσθημα φωνητικά τους.

Συνέχισαν τη συνεργασία τους με τον Clive Martin στο τελευταίο τους άλμπουμ, “In-Between”, του οποίου οι ονειρεμένες, κινηματογραφικές συνθέσεις απέσπασαν την αποδοχή των κριτικών και βρέθηκαν στις κορυφαίες λίστες δίσκων του 2019 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παίξει σε συναυλίες στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κοζάνη, Σέρρες), στην Ευρώπη (Σκόπια, Σόφια, Βουκουρέστι, Cluj-Napoca, Baia Mare, Βουδαπέστη, Satu Mare, Βελιγράδι), με αξιόλογες εμφανίσεις στο διάσημο κάστρο του Δουβλίνου και στο Λονδίνο.

Sediment Bruise

Παρά τις προκλήσεις τα τελευταία 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε, οι Sediment Bruise επέστρεψαν με μια θριαμβευτική συναυλία στον μεγαλύτερο χώρο της πόλης μας και παρουσίασαν έναν νέο μπασίστα, τον George Jojo, σηματοδοτώντας την έναρξη της 3ης εποχής του συγκροτήματος.

Μετά την την ψηφιακή κυκλοφορία του EP τους “Heterentropy”, ακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ για την περιοδεία τους στην Ανατολική Ευρώπη το 2019. Σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια περιοδεία την άνοιξη του 2024 αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. Μείνετε συντονισμένοι!

Μπορείτε να ακούσετε το “Heterentropy” στη σελίδα των Sediment Bruise στο Bandcamp: https://sedimentbruise1.bandcamp.com


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background