Στο ρυθμό των Blues μας βάζει το Νέο Mixtape του Yellow Radio

Από Στις 13 Απριλίου, 2020

Η αυθεντική μουσική των Blues που αγαπάμε στο Νέο Mixtape του Yellow Radio 92.8

Τα Blues γεννήθηκαν στο Δέλτα του Βόρειου Μισισιπή μετά από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Δημιουργήθηκαν στις φυτείες της Αμερικής από Αφρικανούς σκλάβους που δούλευαν για λογαριασμό των πλούσιων λευκών κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Ένωσαν τις δικές τους παραδόσεις και τους καινούριους ήχους της νέας τους πατρίδας σε μια φωνή, σε μια μουσική που ονομάστηκε Blues. Μέσα απ’ αυτή θέλησαν να εκφράσουν την απόγνωση τους, τη δίψα για ελευθερία, την κραυγή ανεξαρτησίας, το θυμό τους, την ανάγκη τους για λίγη χαρά μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα.

Το όνομα τους προέρχεται από το χρώμα μπλε, χρώμα σύμβολο του θρήνου και της απώλειας για τους γηγενείς πολλών περιοχών της Δυτικής Αφρικής, από όπου έφτασαν οι περισσότεροι σκλάβοι.

Για πολλά χρόνια τα Blues παίζονταν και διαδίδονταν μόνο από μνήμης και σιγά σιγά άρχισαν να διαδίδονται παντού. Μια μουσική που πέρασε σε όλο τον κόσμο και επηρέασε πολλά είδη.

Στο Mixtape που θα ακούσουμε περιλαμβάνονται τραγούδια, σε τυχαία σειρά, από δημιουργούς εκείνης της εποχής (J.B.Hutto & The New Hawks) αλλά και μεταγενέστερους. Αυτούς που εμπνεύστηκαν από εκείνη τη μουσική, τη σεβάστηκαν και πρόσθεσαν στοιχεία από τη δική τους φιλοσοφία και προσωπικότητα. Αυτές είναι οι μουσικές που αγαπάμε και δεν λείπουν και από τις Playlist του Yellow, γνήσιες!!

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!!…

1.00:00 J.B. Huto & The New Hawks: Mistake In Life, 2.02:38 Fred Eaglesmith: Chain Gang, 3.05:16 Rainer Ptacek And Das Combo: One Man Crusade, 4.09:26 Snowy White: Blues On Me, 5.14:17 Chuck Prophet: Limit To It, 6.18:33 Nick Woodland: Guy From Arosa, 7.22:53 Terry Lee Hale: Just Words, 8.27:25 Cam Penner: Gravel Truck, 9.32:39 Hank Shizzoe: Six Blade Knife, 10.38:58 Cuban Heels: Graving You, 11.45:23 Bo Ramsey: Clap Hands, 12.50:49 Terry Lee Hale: Streets Of Stone

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background